Diari Més

Ruiz (PSC): «Fa un any deien que érem un partit mort i enterrat»

Gran remuntada dels socialistes a la província que amb el 21,45% dels vots, un 61,7% més que el 2016, es col·loquen en segona posició

El diputat electe Joan Ruiz valora, ahir, els bons resultats del PSC a la seu del partit.

Ruiz (PSC): «Fa un any deien que érem un partit mort i enterrat»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nit de celebració a casa dels socialistes tarragonins. La victòria rotunda de Pedro Sánchez va elevar el PSC a la província a la segona posició, millorant la tercera casella de les últimes eleccions generals de 2016. Els socialistes van assolir a la circumscripció de Tarragona el 21,45% dels vots, millorant clarament el 15,66% de fa tres anys.

«Deu anys després, tornem a guanyar unes eleccions», afirmava ahir, satisfet, el diputat electe, Joan Ruiz, que tornarà a ocupar el seu escó al Congrés dels Diputats. «Fa un any deien que érem un partit mort i enterrat. Demà, quan hàgim vist tot l’escrutini veurem com hem guanyat als nuclis urbans més importants», valorava. Santiago José Castellà viatjarà amb Ruiz a Madrid, en el seu cas com a senador, després que el PSC recaptés més de 80.000 vots pel Senat amb el 94% del vot escrutat.

Ruiz sortia ahir a valorar els resultats acompanyat de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, el més content de la nit a la seu socialista. L’alcalde ja només mira el 26 de maig, dia de les eleccions municipals. «Ens ajuda a refermar amb una victòria de cara a les municipals que ha de reforçar encara més el missatge de Pedro Sánchez i el seu govern en el qual esperem tenir un gran aliat pel nostre territori. Estem satisfets i molt contents», exclamava un Ballesteros exultant, que ahir arrencava uns tímids aplaudiments al crit de «Tarragona socialista» entre la vintena de militants que es van apropar al número 54 de Ramon i Cajal.

33.370 vots més

És la xifra que reflecteix l’important avenç electoral del PSC a la província. Dels 53.976 de 2016, els socialistes recollien ahir 89.347 paperetes al territori amb el 100% del vot escrutat, és a dir, 33.370 vots més. Tot i millorar considerablement els seus resultats, la llista de Ruiz es va quedar a gairebé sis punts d’ERC, els grans triomfadors de la nit amb el 27,24% dels vots a la província.

L’augment de vots respecte a els comicis de 2016 va ser encara més rellevant a la capital tarragonina on abandonen la tercera posició i es posen al capdavant. La candidatura de Ruiz es va alçar amb el triomf a la ciutat i va aconseguir el 24% del suport electoral, quatre punts per sobre d’ERC. Primera posició també a Salou amb el 23,41% de les paperetes, amb també quatre punts d’avantatge respecte al seu perseguidor, en aquest cas Ciutadans. Els de Ruiz van arrasar, especialment a Vila-seca on es van fer amb el 27,49% de l’electorat.

«En un mes la victòria d’avui a tota Espanya tindrà una traducció a les eleccions municipals», deia Ruiz convençut. «És la primera onada d’un tsunami que arribarà fins a l’últim racó de la província», afegia.

Tot apunta que el PSC ha recuperat els votants d’En Comú Podem de les últimes cites electorals de 2015 i 2016. Ruiz i Ballesteros destacaven ahir la importància de la línia del «catalanisme moderat» del seu partit a l’hora de recuperar gran part del seu electoral. «Amb la presidència de Sánchez ens hem tornat a guanyar la seva confiança», interpretava Ruiz.

A Cambrils i Reus, el PSC es manté en la segona posició amb el 20% i el 22,6% dels vots, respectivament.

tracking