Diari Més

Jordi Roca: «Hem de treballar per recuperar la confiança de la gent»

El PP es queda sense representants al Congrés i al Senat a causa de «coses molt fortes que han passat a Catalunya», segons el candidat

Josep Acero (candidat al Senat), Jordi Roca (candidat al Congrés) i Carlos Pastor (NNGG).

Jordi Roca: «Hem de treballar per recuperar la confiança de la gent»Vicente M. Izquierdo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Abans de tot, felicitar al partit que ha guanyat les eleccions. També voldria donar les gràcies a tota la gent que ha estat amb nosaltres». D’aquesta manera arrencava el seu discurs Jordi Roca, candidat al Congrés dels Diputats pel Partit Popular. Tant ell com Josep Acero, que optava al Senat, s’han quedat sense assolir les seves metes. I és que el fracàs dels conservadors a Tarragona ha estat aclaparador i notori.

El número 6 de l’avinguda Prat de la Riba, campament base dels populars, semblava un funeral des dels primers escrutinis. Les esperances, quan encara no s’havien recomptat el 20 per cent dels vots, eren que «la cosa havia de canviar». Ara bé, la realitat va ser una altra. A mesura que passaven els minuts, el funeral va semblar un dels de debò. Més gent a mesura que passaven els minuts i les cares més llargues mentre el rellotge s’acostava més a un quart d’onze del migdia, quan Jordi Roca va decidir atendre als mitjans, conscient que no variarien els resultats o, almenys, que no ho farien amb la suficient força com perquè haguessin de celebrar alguna cosa.

«Ha estat una campanya dura i difícil, però només tinc agraïments. Ha estat un orgull, una etapa que ha estat per a mi meravellosa. Crec que defensem les millors idees. Arrenca una nova etapa per als que sempre serem polítics», argumentava Jordi Roca. El Partit Popular va quedar en sisena posició pel que fa a vots pel Congrés dels Diputats molt a prop de VOX, per sota per poc més d’un miler de suports.

El fracàs en el si dels populars va ser majúscul, pel que Jordi Roca va reconèixer que «hem de treballar per a recuperar la confiança de molta gent que ha vist que la poden defensar millor altres interessos».

Roca apostava per no mirar enrere i posar totes les seves forces en el futur, ja que en menys d’un mes tindran lloc les eleccions municipals arreu del país: «Demà comencem unes municipals, on ens buidarem per a defensar a la gent i als seus municipis».

L’autocrítica ha d’arribar, però després de conèixer la derrota no era el millor moment. En ser preguntat per què ha fet malament el Partit Popular per haver protagonitzat una davallada com aquesta, l’encara diputat va apuntar que «això ho analitzarem demà».

Segons ell, han estat molts els motius que han portat al PP a estar molt per sota d’ERC, PSC, Cs, JxCAT i els Comuns, com ara que «era una situació molt convulsa, això estava clar. Era un clima incert, ningú sabia què podia passar. Han succeït coses molt fortes a Catalunya, sobretot amb un govern del Partit Popular, i això ha provocat algunes reaccions, que hem de reflexionar, llegir, escriure i debatre».

Acompanyat del candidat al senat, Josep Acero, i de Carlos Pastor (Nuevas Generaciones), Jordi Roca va finalitzar recordant que la història dels populars és molt allargada. «Som el partit més gran d’Europa, les idees que han construït la Unió Europea i que han fet que Espanya sigui un dels millors països del món per a viure-hi. Ara, la situació provoca que hi hagi forces que tinguin una major capacitat per a atraure la confiança de la gent i ara ens toca a nosaltres reconduir la situació», va dir.

Els números són clars: a la província, els populars han perdut uns 30.000 vots respecte al 2016 i, a la ciutat de Tarragona, on també ha passat a ser sisena força, més de 6.000.

tracking