Diari Més

Del Campo: «Ens hauria agradat governar però farem una oposició forta»

El partit taronja torna a sumar un diputat tarragoní, igual que a les eleccions del 2016, però suma amb un 1,15% més de vots

Sergio del Campo a la seu de Ciutadans a Tarragona seguint la nit electoral.

Del Campo: «Ens hauria agradat governar però farem una oposició forta»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat de Ciutadans per Tarragona, Sergio del Campo, va arribar a la seu del partit a la ciutat al crit de «Vamos!», el seu eslògan per aquestes eleccions estatals, i amb el fort aplaudiment de la desena de simpatitzants del partit que esperaven la seva arribada.

«Ens hauria agradat governar però farem una oposició molt forta», va puntualitzar del Campo, negant així qualsevol possible pacte entre PSOE i Ciutadans que els permetria governar durant els pròxims quatre anys, un pacte que a alguns dels votants de Ciutadans que estaven presents no els desagradava per «demostrar el que pot fer Albert Rivera». La sala va anar omplint-se a mesura que s’apropava l’escrutini final d’aquestes eleccions generals, conforme els diferents apoderats del partit finalitzaven els recomptes a les respectives taules electorals i decidien seguir a la seu del partit els últims minuts de les eleccions.

L’eufòria era més continguda del que realment s’esperava d’un partit que s’ha mantingut estable en l’àmbit tarragoní i català però que ha crescut considerablement a la resta de l’Estat. «S’ha vist un projecte de futur i aquest som nosaltres», comentava content del Campo i afegia que «en tots els comicis que hem participat hem aconseguit créixer, ara hem aconseguit un increment del 80% de diputats al Madrid, això és una passada».

«L’increment de la participació és una molt bona notícia per a la democràcia i, per tant, també per a nosaltres», detallava el candidat tarragoní. El nombre de votants a la demarcació de Tarragona va passar del 63,31% al 75,71%, un increment del 12,4%.

A la seu tarragonina del partit taronja també s’hi van presentar el número 9 de la llista per les municipals, Sergio Piriz, i la número 6, Sonia Ángela Mateo. Qui no va poder venir va ser Rubén Viñuales, l’alcaldable de Ciutadans per Tarragona, ja que estava malalt.

L’ambient, fins que no va arribar Sergio del Campo, va ser molt tranquil, amb cert optimisme i alegria, veient com Ciutadans anava sumant escons a mesura que avançava l’escrutini. Pel que fa a la ciutat, Ciutadans manté un diputat al Congrés, tal com ja va fer el 2016, però amb un lleuger increment dels vots, del Campo va comentar ahir que «Ciutadans és el futur d’Espanya, de Catalunya i de Tarragona» i va afegir que «hem fet moltes coses bones i això la gent ho ha vist i valorat molt». A les eleccions del 2016, Ciutadans va aconseguir un 11,33% dels vots totals i enguany ha aconseguit incrementar-los un 1,15%, és a dir, un total de 12,49%. En una situació semblant també es troba Reus, on el 2016 van rebre el 13,09% dels vots i a les eleccions celebrades ahir van aconseguir el 14,30%. El diputat tarragoní també estava molt satisfet pels resultats obtinguts pel seu partit passant de la sisena a la tercera força política i va destacar el creixement del partit a les Terres de l’Ebre.

«Haurem d’esperar però el canvi arribarà», va sentenciar del Campo en la seva valoració de les eleccions. Una frase que va aixecar forts aplaudiments entre els simpatitzants que van voler viure de prop les eleccions. Els mateixos que no van dubtar a corejar el nom del diputat tarragoní quan aquest va finalitzar els parlaments.

tracking