Diari Més

Meteorologia

Temps primaveral en la jornada electoral

La temperatura mínima augmentarà lleugerament al Camp de Tarragona

El nou passeig va acollir un elevant nombre de vianants durant la jornada d'ahir, diumenge.

Els usuaris aproven com està quedant el nou passeig marítimGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un temps primaveral, amb predomini del sol i temperatures suaus, marcarà la jornada electoral a Catalunya, encara que els núvols baixos taparan part del litoral i prelitoral central, on no es descarta algun plovisqueig «local i inapreciable» al llarg del dia.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), per a diumenge s'espera el domini del cel serè o poc ennuvolat en general, amb només alguns núvols alts i primes durant el matí, i algunes baixes en el vessant nord del Pirineu de matinada.

Malgrat això, els meteoròlegs preveuen en què en el litoral i prelitoral barceloní haurà núvols baixos durant tot el dia, mentre que a l'interior del quadrant nord-est i a la resta del litoral i Pirineu creixeran alguns núvols durant la tarda.

La previsió meteorològica no descarta algun plovisqueig local i «inapreciable» en el litoral i prelitoral al llarg de diumenge, amb més risc al matí.

La temperatura mínima augmentarà lleugerament en gairebé tot Catalunya a excepció de litoral i prelitoral central i el Camp de Tarragona, on descendiran lleugerament.

La previsió indica que les temperatures mínimes oscil·laran entre els - 1 i 4 ºC al Pirineu, entre 2 i 7 ºC al Prepirineu i depressió central, entre 4 i 9 ºC al prelitoral i entre 8 i 13 ºC al litoral.

Les màximes rondaran entre els 13 i 18 ºC en el Pirineu, entre 20 i 25 ºC a les comarques de Ponent i Terres de l'Ebre i entre 16 i 21 ºC a la resta de Catalunya.

Segons el Meteocat, la visibilitat serà entre bona i regular en el litoral i prelitoral central i en el quadrant nord-est, amb algun banc de boira en cotes altes de la serralada prelitoral, i entre bona i excel·lent a la resta del territori.

El vent demà bufarà fluix i amb direcció variable de matinada, amb Terral (vent de terra cap al mar) en el litoral, i intervals de calma a l'interior, encara que al nord de l'Alt Empordà i en les Terres de l'Ebre bufarà vent de component nord entre fluix i moderat, amb alguna ratxa esporàdica forta.

Durant les hores centrals de la jornada dominical bufarà vent fluix amb ratxes moderades de component Sud i Aquest en el litoral i prelitoral i la resta del quadrant nord-est, i de component Sud i Oest a l'interior.

Al final del dia, el vent amainarà i quedarà fluix i de direcció variable en general.

tracking