Diari Més

Infraestructures

Adif podria ajornar la retirada de les travesses velles fins al setembre

Intenta, així, minimitzar l’impacte acústic dels treballs a l’estiu que incorporaran el tercer fil

Milers de travesses als laterals de les vies del tren en el tram de la Platja Llarga.

Adif podria ajornar la retirada de les travesses velles fins al setembreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les antigues travesses de les vies del tren entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders podrien romandre als laterals de la via ferroviària fins al setembre. Adif encara està instal·lant les noves travesses que incorporaran el tercer fil i l’ample europeu. Quan els treballs nocturns acabin, que serà entre el mes de maig i juny, l’empresa estatal començarà a retirar les antigues peces que només permetien l’ample ibèric. D’aquesta manera els trens que, fins ara, no podien circular perquè la via era massa ample, ho podran fer.

Els treballs de retirada de les antigues travesses de formigó podrien començar al juny, però dependrà de la disponibilitat de la maquinària necessària per retirar-les. Fonts d’Adif apunten, a més, que aquestes actuacions es podrien suspendre durant l’estiu per intentar minimitzar l’«impacte acústic» que produeixen les màquines quan treballen de nit. L’estiu passat, ja es va ajornar la col·locació d’aquestes peces, després que diferents càmpings i ajuntaments ho demanessin a causa de les molèsties que les feines representaven pels veïns de poblacions com Altafulla i Torredembarra que no podien dormir. La molèstia principal era la causada per una potent sirena que sonava de manera intermitent avisant del pas dels trens de mercaderies. Les feines, que havien de començar a l’estiu, finalment es van començar a executar a partir de l’octubre. Un nou ajornament es podria tornar a repetir a l’hora de retirar les antigues peces. «Si les feines s’han de fer el juliol, treballarem en zones menys habitades», expliquen des d’Adif, que tindrà en compte la «sensibilitat turística» del territori.

L’empresa de Foment arreglarà una tanca que protegeix l’accés a les vies del tren en un tram de la via a la platja Llarga de Tarragona. Fa uns dies, una usuària de Twitter denunciava l’estat de la reixa i el «perill» que podrien suposar les travesses velles esteses a terra.

L’ample ibèric històricament utilitzat a Espanya és de 1.668 mil·límetres. El nou ample europeu que s’incorporarà amb el tercer fil serà de 1.435. Des de fa set mesos, quan Adif va començar els treballs, milers de peces de formigó descansen als vorals de la via ferroviària. L’empresa estatal explica que aquestes peces no es reutilitzaran i serà una empresa especialitzada en gestió de residus l’encarregada de recollir aquests elements amb una maquinària especial que també es desplaça per les vies del tren.

tracking