Diari Més

Turisme

El comerç, satisfet per l'onada de visitants a la Costa Daurada

La valoració de l’hosteleria és negativa per l’absència de reserves d’última hora, però no hi ha hagut cancel·lacions

El passeig marítim de Cambrils, ahir, en el darrer dia de les vacances de Setmana Santa.

El comerç, satisfet per l'onada de visitants a la Costa DauradaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els turistes d’arreu de l’Estat han tornat a visitar la Costa Daurada aprofitant les seves vacances. Si més no, aquesta és la sensació de Tomàs Sierra, president de la Unió de Botiguers de Cambrils, que valora com a «bona» la Setmana Santa d’enguany. «S’ha vist molta gent, hi havia cues als restaurants per dinar i tot i el mal temps hi havia reserves fetes amb antelació», assegurava ahir Sierra, després de diversos dies d’activitat comercial intensa.

«El turisme que ha fallat en els últims anys i que tenia una mica de recel de Madrid, Saragossa i altres llocs de l’Estat ha anat tornant», considera el president. «Avui ha estat una bogeria», assenyalava, «ha estat una rematada final bona», deia en relació a ahir, dia de la Mona, un dia de núvols però que va propiciar que la gent es quedés «pel poble» i que «no anés al camp».

Diferents han anat les coses a l’hosteleria. Les zones de costa i muntanya han assolit ocupacions d’entre el 70% i el 90% per Setmana Santa tot i el mal temps arreu de Catalunya. A la costa, els visitants han mantingut els plans i no hi ha hagut anul·lacions d’última hora. En canvi, tot i que a la demarcació de Tarragona encara no es disposen de dades oficials, les sensacions no són bones. En aquest sentit, no s’han produït anul·lacions però les habituals reserves d’última hora no han arribat. En aquest sentit, però, les males previsions per a la costa valenciana han ajudat a «estirar cap a dalt» alguns dels visitants.

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la demarcació de Tarragona (FEHT) encara no té les xifres d’ocupació turística d’aquesta Setmana Santa i té previst donar els resultats a mitjans de setmana. De tota manera, afirmen que les primeres sensacions no són gaire positives. «Ha estat una Setmana Santa normal, sense cap excés», va assegurar Joan Anton, portaveu de la FEHT, que va assenyalar que «el clima ha marcat molt i ens ha fet evolucionar cap a una tendència de consum inferior a la desitjada». Reconeixia que no han patit cancel·lacions, «si bé és cert que per Setmana Santa hi acostuma a haver moltes reserves d’última hora que no s’han acabat fent». En alguns casos, segons explicava Anton, hi ha hagut clients que van finalitzar l’estada un dia abans a causa del mal temps i les terrasses dels establiments no es van poder aprofitar com desitjaven.

Els pronòstics de l’entitat situaven l’ocupació al voltant del 85%. Aquestes bones previsions, en bona part, eren a causa del turisme esportiu que atreu un elevat nombre d’esportistes nacionals i internacionals. La procedència dels turistes que van ser a la demarcació de Tarragona principalment eren catalans i de la resta de l’Estat, juntament amb «els primers estrangers».

tracking