Diari Més

Cambrils acull el primer míting de Junqueras i Romeva des de la presó

Junqueras: «Els vostres vots ens han de fer lliures a tots plegats»

Imatge de l'acte.

Cambrils acull el primer míting de Junqueras i Romeva des de la presóTwitter @manelR9

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d'ERC i cap de llista a les eleccions espanyoles, Oriol Junqueras, ha demanat aquest diumenge guanyar els comicis del 28-A perquè els vots els faran «lliures a tots plegats». En un acte de campanya a Cambrils a través d'una videoconferència des de Soto del Real, Junqueras ha demanat fer «avergonyir» els que tenen els processats per l'1-O empresonats però també votar ERC per «fer millor el nostre país i la societat».

«Mobilitzeu a la gent, feu que la mobilització sigui més massiva que mai i que les urnes s'omplin de vots de llibertat». Junqueras ha intervingut acompanyat pel candidat al Senat Raül Romeva. Romeva ha reclamat votar de manera «massiva», «il·lusionada» i «determinada» als republicans per construir un país per a tothom. «Qui digui que hem renunciat menteix», ha exclamat Romeva.

Primera intervenció de Junqueras i Romeva en un míting

Romeva i Junqueras han participat per primera vegada en un míting electoral des de que estan empresonats per l'1-O. Davant d'unes 850 persones, segons l'organització, els exdirigents del Govern han demanat a la ciutadania fer el possible per guanyar les eleccions. «Quan n'haguem guanyat moltes, l'objectiu serà guanyar-ne encara més», ha dit Junqueras. «Deixeu-vos-hi la pell, a nosaltres ens agradaria fer-ho però no ho podem fer tant com voldríem» ha reconegut l'exalcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Junqueras també ha demanat que la gent respongui «amb un somriure i la mà estesa» a aquells que actuen menystenint i insultant a la resta. Al seu torn, Romeva ha constatat que la repressió busca generar «por» i «atemorir». «Pretenen que renunciem als nostres principis republicans». En aquest punt ha recordat que per ERC la república és «justícia, igualtat, solidaritat i feminisme». Romeva ha avisat que el 28-A no va de «partits» sinó de construir una societat «oberta» del segle XXI.

Per la seva banda, l'adjunt a la presidència d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat que no han vingut a «demanar perdó per defensar la independència» i que no es presenten a les eleccions per renunciar a l'autodeterminació tal com planteja el president del govern espanyol i candidat del PSOE, Pedro Sánchez. «Ens presentem a les eleccions del 28-A i a les municipals i europees per tenyir de groc republicà i lila feminista les urnes del país», ha dit Aragonès.

En la mateixa línia que Romeva, Aragonès ha insistit que no es tracta de la «victòria d'un partit» perquè no és una qüestió electoral. Segons ell, es tracta d'arribar al dia que Catalunya sigui una república present a la UE amb igualtat d'oportunitats i portaveu dels principis de justícia, fraternitat, universalitat i sostenibilitat.

Finalment, el número dos d'ERC per Barcelona, Gabriel Rufián, ha afirmat que els líders de Cs, Albert Rivera i Inés Arrimadas, a qui ha anomenat 'Ibex Arrimadas', no representen als treballadors andalusos, murcians, gallecs o castellans que van arribar a Catalunya els anys 40, 50 i 60. «Cs representa als senyorets que els fan fer fora a petades» (del seu lloc d'origen abans d'arribar a Catalunya), ha dit Rufián.

Rufián ha insistit que és «més perillós» un rei «miserable» que ven armament a Aràbia Saudita que no pas un CDR que defensa «cívicament i pacíficament» el mandat de l'1-O. De nou, ha recordat que el 28-A es produirà un enfrontament electoral entre el front PP, Cs, Vox, a qui ha definit com el «pur feixisme», i PSOE i Cs, a qui ha definit com el «feixisme cool». Per això, ha demanat enviat un missatge al món i guanyar les eleccions espanyoles a Catalunya.

tracking