Diari Més

Alejandro Fernández demana concentrar vot en el PP entre crítiques a Cs i Vox

En un míting a Salou ha dit que la candidatura del PP és l'«única» amb «possibilitats reals» de governar

Pla curt del president del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández, en un míting a Salou el 21 d'abril de 2019 (Horitzontal)

PP, 28A, campanya electoral, Salou, Cayetana Álvarez de Toledo, eleccions al Congrés dels Diputats, Alejandro FernándezACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP català, Alejandro Fernández, ha demanat aquest diumenge concentrar el vot en el seu partit en aquestes eleccions generals entre crítiques a Ciutadans, formació de la qual ha dit que està «en procés de supervivència», i a Vox, a la qual ha acusat d'insultar en comptes d'unir.

En un míting a Salou (Tarragonès) davant d'unes 150 persones, Fernández ha garantit que el PP de Pablo Casado «mai no deixarà tirats» els constitucionalistes a Catalunya, mentre que la candidata del PPC per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha apel·lat a deixar de costat el «cabreig i el càstig retroactiu» que hi pugui haver amb el PP per confiar-li el vot en aquests comicis.

Fernández ha dit que la candidatura del PP és l'«única» amb «possibilitats reals» de governar, per la qual cosa «és més necessari que mai no ser capaços d'agrupar el vot al voltant del PP», ha dit, en un intent de presentar-se com el vot útil davant Ciutadans i Vox.

El líder del PP català ha retret a Ciutadans que decidís «renunciar a unir el constitucionalisme per llançar-se a una opa hostil contra el PP pensant que acabaria a la Moncloa (Albert) Rivera, i el que va acabar-hi va ser Pedro Sánchez», ha postil·lat.

Fernández també ha assegurat que la direcció de Ciutadans, des d'Albert Rivera a Inés Arrimadas o a Fernando de Páramo, entre d'altres, «han marxat de Catalunya i no han deixat ni a l'apuntador» en aquesta comunitat.

«La direcció de Ciutadans està concentrada avui en una altra cosa. en el famoseig, en la frivolitat, a veure si em col·loco en un Govern amb qui sigui, diré el que faci falta un dia i l'endemà, el que sigui, perquè estan en procés de supervivència», ha etzibat.

Sobre Vox, ha assegurat que «tampoc no podem esperar que pretengui unir els constitucionalistes. Què es pot esperar de qui en comptes d'unir, insulta i titlla de covard tot aquell constitucional que no pensa exactament igual que ells?», s'ha preguntat.

I a continuació ha etzibat: «No es pot dir covard al partit de Miguel Ángel Blanco, de (José Luis) Ruiz Casado o de Paco Cano, assassinats per ETA!».

De la seva banda, Álvarez de Toledo ha evitat les crítiques a aquests dos partits en el míting, però ha apel·lat a «deixar de costat» càstigs cap al seu partit en aquesta cita electoral.

Fernández s'ha mostrat convençut que el PP català, que en les últimes generals, les del 2016, va obtenir un diputat per Tarragona, «tornarà a estar ara a l'altura de les circumstàncies en aquesta província».

«Hem après dels nostres errors», ha dit Fernández, que s'ha mostrat convençut que el PP tornarà a aconseguir un ampli suport a la província de Tarragona.

Fernández ha deplorat que durant les últimes dècades les «elits madrilenyes» s'han deixat enganyar «per nacionalistes astuts» que després «s'han rebel·lat com a nens malcriats».

«Per desgràcia, els catalans no nacionalistes no sempre hem tingut aquell 'sex appeal' entre les elits madrilenyes», ha lamentat el líder del PP català, que ha garantit que «això no tornarà a passar» amb el PP de Pablo Casado.

«El que realment ha desanimat els constitucionalistes a Catalunya és la indiferència de certes elits a Madrid davant els atacs constants del nacionalisme. No permetrem que torni a passar», ha sentenciat.

«Casado i Cayetana no desitgen ser enganyats per un nacionalista astut. Es fien més de nosaltres que de Torra i de Puigdemont (...) Mai no ens deixarà tirats», ha assegurat, i ha garantit que el seu partit «tornarà a ser gran» a Catalunya, i que ho farà «desafiant el nacionalisme».

tracking