Diari Més

Meteorologia

El fort onatge i el vent mantenen activades les alertes

La previsió apunta que el vent bufarà fort durant tot el dia al litoral del Camp de Tarragona

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l'alerta del pla Inuncat, davant el fort onatge que es registra a tot el litoral català, i la prealerta del Vencat, per les fortes ratxes de vent.

Així, s'esperen per a aquest diumenge onades que podrien superar els 2,5 metres d'altura en qualsevol punt del litoral, mentre que podrien fins i tot intensificar-se demà, dilluns, amb onades de més de 4 metres en el litoral del Baix i l'Alt Empordà.

Davant aquestes circumstàncies, la Generalitat recomana molta prudència a les zones de costa.

Respecte al vent, la previsió apunta a què bufarà fort durant tot el dia al litoral del Camp de Tarragona.

En aquest cas, Protecció Civil demana als ciutadans que extremin les precaucions davant la possibilitat que caiguin elements estructurals, arbres i branques.

Els Bombers de Catalunya han atès en les últimes hores 26 avisos per problemes relacionats amb el vent, com la caiguda d'arbres o de mobiliari urbà, tot i que cap d'ells ha revestit importància.

Aquests 26 avisos s'han registrat des de les 20.00 hores d'ahir, dissabte, fins a poc després de les 11.00 hores d'avui, segons han informat els Bombers, que destaquen que la majoria dels avisos (un total de 14) corresponen a la regió metropolitana nord.

Imatge de la mala mar al mirador de la platja de l'Arrabassada.

El fort onatge i el vent mantenen activades les alertesDiari Més

tracking