Diari Més

Juan Carlos Pinel serà el candidat de Cs a Constantí amb polèmica inclosa

L’afiliat Ernest Núñez Moya afirma que hi havia l’acord de l’agrupació local des del desembre que ell seria l’alcaldable

Juan Carlos Pinel i Ernest

Juan Carlos Pinel serà el candidat de Cs a Constantí amb polèmica inclosaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Juan Carlos Pinel és el cap de llista de Ciutadans (Cs) per Constantí a les eleccions municipals del 26 de maig i, com ve succeint en altres poblacions on es presenta la formació taronja, ho és amb polèmica inclosa. Mentre ahir la direcció nacional de Ciutadans confirmava la ratificació de Pinel com a alcaldable per als comicis municipals, un altre afiliat de Constantí, Ernest Núñez Moya, denunciava públicament que l’agrupació local havia acordat que seria ell el cap de llista per la formació i que la decisió s’havia pres al desembre.

«Vam reunir-nos al desembre de l’any passat i hi era present el delegat territorial del partit. També a altres reunions posteriors. Aleshores es va decidir que jo era la persona més qualificada per liderar la llista a Constantí. Però va ser dissabte passat quan em vaig assabentar de casualitat que jo no seria l’alcaldable, ni tan sols han trucat per dir-m’ho», explica Ernest Núñez Moya, qui assegura que és l’afiliat més antic del municipi i que ha dut a terme fins a cinc treballs per a l’organització del partit taronja dins del grup de treball del Congrés. Des del partit, però, ni es confirma ni es desmenteix aquest extrem. Tot i que Ciutadans assegura conèixer Ernest Núñez Moya l’única resposta que s’ha obtingut de fonts oficials del partit sobre tot aquest afer és que «el fet que Ernest Núñez no formi part de la candidatura és perquè, des de l’organització, han considerat que hi ha perfils més idonis per l’àmbit municipalista».

«Tot respon a la voluntat d’arreplegar vots, però no és una persona qualificada, no té feina i és un home de palla del partit», critica Ernest Núñez Moya, qui assegura que estriparà el carnet d’afiliat. «Em divorcio del partit, perquè és evident que el que jo creia que era un partit coherent, no ho és, no té rumb. Ciutadans és una formació enganyosa», afegeix.

Per la seva banda, Juan Carlos Pinel, el candidat de la formació –que concorrerà per primera vegada a Constantí– desmenteix completament que Ernest Núñez hagi estat mai considerat el possible alcaldable de Cs. De fet, Juan Carlos Pinel arribava a assegurar ahir en primera instància i en declaracions a Diari Més, que es va votar la seva candidatura i que Ernest Núñez Moya no s’hi havia presentat a cap reunió del partit. Rectificava després dient que «en algunes poblacions com la nostra no s’està obligat a votar, tot i això s’ha utilitzat un sistema democràtic, podem dir-li votar o decidir». Segons els estatuts de Ciutadans, la tria del candidat mitjançant primàries es poden fer en municipis on hi hagi un mínim de 400 afiliats. A Constantí, el candidat no ha estat votat.

Pinel és l’actual coordinador de l’Agrupació de Cs al municipi. És reeducador de conductes empresarials i laborals i àmplia experiència en la mediació social, segons Cs. És, a més, col·laborador de diverses entitats veïnal.

D’altra banda, Maite Barragán, serà la número 2 en la candidatura de Ciutadans a Constantí. Barragán és llicenciada en Dret per la UNED i en Ciències Polítiques per la Universitat d’Alcadia (Canadá).

tracking