Diari Més

Judicial

Un Jutjat d'Instrucció de Reus obre diligències penals contra la central nuclear Vandellòs II

Segons Greenpeace és a causa d'una denúncia presentada per l'Associació Societat Humana

Imatge de la Central Nuclear Vandellòs II.

La Fiscalia investiga deficiències de seguretat a la central nuclear Vandellòs IIACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mes d'abril de 2018 la Fiscalia de Tarragona va decidir obrir diligències per investigar diverses incidències i avaries patides per la central nuclear Vandellòs II com a conseqüència d'una denúncia presentada per l'Associació Societat Humana.

Segons que han fet públic aquest dimecres Greenpeace i Ecologistes en Acció, ara s'ha sabut que el jutjat d'instrucció numero 2 de Reus ha decidit obrir diligències penals a causa d'aquesta denúncia.

Les dues associacions ecologistes consideren, coincidint ambaquesta notícia, que és necessària la restitució dels reglaments i els protocols de seguretat nuclear davant la situació actual de la central «que aquest dimecres ha patit un nou incident i es troba en mode d'espera calent. És la segona vegada en deu dies que passa una cosa semblant, ja que el passat 6 d'abril el reactor va ser dut a parada freda per problemes en la barrera de pressió».

L'associació Societat Humana va interposar una denúncia pels indicis de negligència i imprudència greu davant aquesta fuita de la barrera de pressió, «sense que l'operador portés la central a parada, tal com indica la normativa tècnica, sol·licitant diligències d'instrucció a la Fiscalia que van ser admeses a tràmit, així com a prova pericial per acreditar la realitat dels fets objecte de denúncia».

Les ONG recorden que la central es troba actualment «en tràmit de sol·licitar una ampliació de llicència amb la qual superaria la seva vida de disseny».

Des del mes de febrer de l'any passat la central nuclear de Vandellòs II ha registrat una sèrie d'incidents que l'han obligat a parar en quatre ocasions.

tracking