Diari Més

Agricultura

Mercabarna ha distribuït aquesta temporada 10 milions de calçots tarragonins

El mercat majorista ha tancat la campanya amb una xifra rècord de 15 milions de calçots venuts

Imatge d'un manat de calçots de valls a Mercabarna.

Mercabarna ha distribuït aquesta temporada 10 milions de calçots tarragoninsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els majoristes de Mercabarna tancaran aquesta temporada de calçots amb la xifra rècord de 15 milions d'unitats comercialitzades.

Les claus d'aquesta bona temporada han estat una bona producció en quantitat, malgrat les pluges de tardor, que van fer perillar la campanya, i el bon temps de l'hivern, que ha animat les 'calçotades' a cases i restaurants.

A més, tant la demanda interna com externa de calçots ha augmentat en l'últim any en llars i restaurants, i s'ha desestacionalitzat la seva venda, de manera que els comerciants els compren «de dilluns a divendres», i no només el cap de setmana i per encàrrec.

«Hem superat les previsions. Esperàvem seguir amb una tendència ascendent, però hem duplicat les expectatives», han destacat en un comunicat els majoristes de Barcelona.

El calçot del Mercat Central de Mercabarna s'exporta principalment a França, Bèlgica i Alemanya, i ha aconseguit fer-se un forat també al mercat londinenc, on aquesta ceba ha quallat en la restauració i botigues de productes 'gurmet'.

A la resta d'Espanya, «l'interès gastronòmic pel calçot és ja una realitat consolidada», asseguren els majoristes, que apunten que Madrid, Aragó o les Balears són destinacions habituals d'aquest producte típic de Catalunya.

Dels calçots comercialitzats pels majoristes, uns 10 milions procedeixen de Tarragona, i d'aquests uns 7 milions són certificats de Valls.

Els cultivadors de Valls distribueixen a través del mercat majorista un 50% de la seva producció total.

tracking