Diari Més

Tradició

Roda de Berà celebra els Tres Tombs

Una dotzena de carruatges i una vintena de cavalls muntats van participar a la festa

Imatge dels Tres Tombs de Roda de Berà d'aquest 2019.

Imatge dels Tres Tombs de Roda de Berà d'aquest 2019.Ajuntament de Roda de Berà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers del nucli urbà de Roda de Berà es van omplir de carros i cavalls, ahir Diumenge de Rams, 14 d’abril, per celebrar la 17ª edició de la tradicional festa dels Tres Tombs. Un total de 12 carruatges de pagès i d’arriers, ponis i 20 cavalls muntats van participar en la festa, organitzada per l’Ajuntament rodenc i l’Associació Tres Tombs del municipi.

Els participants, a més de Roda de Berà, provenien de La Bisbal del Penedès, Vilanova i la Geltrú, El Morell, Alcover i El Vendrell. El carretó que portava la imatge de Sant Antoni Abat i que obria pas es un antic trill de cilindres propietat de Jesús Martínez, president de l’associació. El seguien els joves abanderats, portadors del pendó de la bandera dels Tres Tombs, i alumnes i instructors de la Hípica la Sínia de Roda de Berà.

La jornada va començar a les 9 del matí a les pistes Nou Roda amb l’esmorzar típic de la pagesia catalana: pa torrat, botifarra, cansalada, arengada, carn i vi. Cap a les 12h els participants van sortir des de l’avinguda Fèlix Martorell per donar inici als Tres Tombs, enguany amb un recorregut diferent a l’habitual a causa de les obres de remodelació de la plaça dels Pins.

Després dels Tres Tombs de rigor, els participants van arribar a la plaça de l’Ajuntament on els esperaven les autoritats per lliurar-les-hi una ampolla de vi commemorativa de la jornada.

Imatge dels Tres Tombs de Roda de Berà d'aquest 2019.

Imatge dels Tres Tombs de Roda de Berà d'aquest 2019.Ajuntament de Roda de Berà

tracking