Diari Més

Cultura

Mas Miró, la casa-taller de Joan Miró, oferirà un joc d'escapisme

Consistirà en resoldre misteris a l'aire lliure, aprofitant alguns dels punts del recinte

Pla general de l'exterior del Mas Miró on s'hi ubicarà la botiga de la casa-museu. Imatge del 12 d'abril del 2019 (Horitzontal).

escape room, balanç, Fundació Mas Miró, obres, rehabilitació, novetats, visitants, visita tealtralitzada, segona faseACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mas Miró, la casa-taller de Joan Miró a Mont-roig del Camp (Baix Camp), incorporarà en el seu segon any un joc d'escapisme per atreure a visitants més joves, han anunciat el seu president, l'alcalde de la població, Fran Morancho, i la directora de la institució, Elena Juncosa.

El joc d'escapisme es farà a l'exterior de la masia a partir de finals d'estiu, i, segons Juncosa, consistirà en resoldre misteris a l'aire lliure, aprofitant alguns dels punts del recinte.

A partir del mes d'octubre es posarà en marxa 'Essència Miró', una visita a porta tancada que permetrà als visitants veure aquells espais que normalment estan tancats al públic, entre ells la terrassa, i inclourà una degustació dels productes locals.

Després de Setmana Santa, el Mas Miró comptarà també amb una botiga pròpia, que s'ubicarà en l'antic corral de la masia

Mas Miró va obrir les seves portes el 20 d'abril de l'any passat, coincidint amb el 125 aniversari del naixement de l'artista; i des d'aleshores ha rebut la visita de més de 7.300 persones, segons les dades facilitades per Juncosa.

Tant Morancho com Juncosa han agraït el suport de la família de l'artista, que recentment ha donat onze guixos originals a la fundació, alguns dels quals es podran veure al taller de Miró, peces que, com ha recordat la directora, són «el pas previ a l'escultura fosa en bronze, tenen un valor documental».

Per a finals d'aquest any està previst que s'iniciïn les obres de rehabilitació de l'antiga cuina i la instal·lació d'un ascensor per millorar l'accessibilitat de l'edifici, intervencions que suposen un cost de 220.000 euros, la majoria provinents de recursos propis.

tracking