Diari Més

Costa

Cambrils explora l'ús de vigilants contra el 'top manta' en altres pobles

És una de les propostes fetes per la Unió de Botiguers per combatre el fenomen de forma eficaç

Venedors ambulants al passeig de Cambrils l'estiu passat.

Cambrils explora l'ús de vigilants contra el 'top manta' en altres poblesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tècnics de l’Ajuntament de Cambrils estan explorant l’experiència d’alguns dels municipis que han hagut de recórrer a la contractació de vigilants de seguretat privada per combatre el fenomen de la venda ambulant il·legal, comunament conegut com a top manta. Ho ha confirmat a Diari Més la regidora de Protecció Ciutadana, Yolanda Quílez, després que la Unió de Botiguers de Cambrils posés sobre la taula aquesta solució per acabar amb l’activitat tan aviat com sigui possible i abans que comenci la temporada turística.

Tomàs Sierra, president de la Unió de Botiguers de Cambrils des del passat dimarts explica que «una de les solucions és que s’actuï durant els 365 dies de l’any, des del minut zero, per tal que no es produeixi l’efecte crida quan comença la temporada». En la reunió que va mantenir l’agrupació de comerciants amb membres del consistori, l’Ajuntament va adquirir el compromís d’explorar l’experiència d’altres poblacions, com el Vendrell, que han contractat vigilants privats per posar setge als venedors del top manta que cada estiu ocupen la primera línia de mar.

«En realitat és un problema que no es pot erradicar d’avui per demà. Potser una altra de les solucions és aplicar al cent per cent les sancions contra els compradors i conscienciar a la gent que comprant al top manta no els fan cap favor, ja que els venedors són l’últim esglaó d’autèntiques màfies», apunta Sierra. El president de la Unió de Botiguers recorda que, tot i que la dels vigilants privats és una solució proposada per l’entitat, aquesta figura només pot avisar la policia local de la presència de venedors, però no pot actuar.

El passeig marítim a la zona del Cap de Sant Pere és l’indret on, cada estiu, proliferen els venedors ambulants del top manta. En aquest espai han arribat a ocupar prop d’un quilòmetre exposant els seus productes, habitualment de marques falsificades. Es tracta d’una zona que es troba al límit de terme entre Cambrils i Salou, el que els permet fugir d’una policia o l’altra en funció de quina s’hi acosti. «Durant un estiu els mossos van estar desviant els turistes de la zona on s’hi instal·laven, però no és possible si són més 500 metres els que ocupen», recorda Tomàs Sierra.

tracking