Diari Més

Seguretat

Avui nova prova de sirenes per risc químic

Es farà a 11 municipis de Tarragona i a dos de les Terres de l'Ebre

Imatge d'arxiu d'una de les sirenes de risc d'accident químic, amb el polígon petroquímic nord de Tarragona, al fons.

Finalitza amb èxit el simulacre d'accident químic amb l'activació de 82 sirenesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimarts 9 d’abril tindrà lloc una de les dues proves de sirenes de risc químic que Protecció Civil de la Generalitat du a terme cada any. A la demarcació de Tarragona es provarà el so de 37 sirenes en 11 municipis i a Terres de l’Ebre 3 sirenes en 2 municipis. La prova serveix per comprovar que les sirenes funcionen i s’escolten en la zona que cobreixen, i també per familiaritzar la població amb aquest sistema d’avís i per recordar què cal fer en cas d’accident químic.

En concret, a la demarcació de Tarragona, les sirenes sonaran en activació a les 11.20 hores i en desactivació a les 11.30 hores al Polígon Nord, Tarragona, Constantí, Perafort, la Pobla de Mafumet, el Morell, Vilallonga del Camp, els Garidells, els Pallaresos i Sant Salvador. A més, es faran sonar les sirenes en activació a les 11.40 hores i en desactivació a les 11.50 al Polígon Sud, Tarragona, la Canonja, Vila-seca i Salou.

Per la seva banda, a Terres de l’Ebre, sonaran sirenes en els municipis de Flix i Tortosa. A les 10.40 hores se sentirà el so d’activació (so ondulant) de les sirenes a Terres de l’Ebre, mentre a les 10.50 hores sonarà la desactivació (un so pla que sona quan ha passat la situació de risc).

Podeu trobar més informació al web:interior.gencat.cat/riscquimic

Què fer en cas d’accident químic

Les mesures principals de prevenció en cas d’accident químic són: tancar-se a l’edifici més proper si ens trobem al carrer o bé romandre dins l’edifici on siguem; tancar portes i finestres i desconnectar la ventilació exterior per evitar que entri l’aire de fora. En cas que calgui alguna altra mesura les autoritats ho comunicaran a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials. Cal recordar que els cotxes o altres vehicles no són espais segurs en cas d’accident químic perquè hi entra l’aire de l’exterior.

També és rellevant que en cas d’accident, cap familiar vagi a buscar els menuts i les menudes a l’escola o llar d’infants ni les àvies i avis al centre de dia o la residència de gent gran. L’equip professional que en té cura sap què ha de fer. De fet, molts infants de Tarragona i arreu de Catalunya participen en simulacres on exerciten com actuar en cas d’accident químic.

tracking