Diari Més

Celebracions

L'escriptor Màrius Serra serà el pregoner de la Setmana Medieval de Sant Jordi de Montblanc

La festa de la capital de la Conca de Barberà se celebra del 23 d'abril al 5 de maig

Màrius Serra serà el pregoner de la Setmana Medieval de Montblanc d'aquest 2019.

L'escriptor Màrius Serra serà el pregoner de la Setmana Medieval de Sant Jordi de MontblancCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escriptor Màrius Serra serà l’encarregat de convidar enguany a participar en una nova edició de la festa medieval més important que se celebra a Catalunya, organitzada per l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc.

A la Setmana Medieval l’escriptor promet transmetre «un pregó medieval, fent una capbussada en el passat medieval de la nostra llengua per convidar a gaudir al màxim de la festa». Serra pren aquest repte de pregoner tot confessant amb alegria: «Em fa molt de goig participar d’una festa que ja coneixes i és referencial. Alhora, també una mica de respecte».

El pregó tindrà lloc el 26 d'abril des del balcó de la Casa Desclergue a la plaça Major de Montblanc. Començarà a dos quarts de set de la tarda i hi prenen part bona dels protagonistes de la Setmana Medieval, encapçalats per la família reial, sant Jordi, les cases nobles, soldats i el poble.

El polifacètic Màrius Serra

Màrius Serra té una llarga trajectòria professional en el camp de la literatura, en el qual ha publicat sobretot novel·les; com ara «Farsa» (Premi Ramon Llull, 2016) i «Plans de Futur» (Premi Sant Jordi, 2012) . La seva darrera és «La novel·la de Sant Jordi», publicada l’any passat i ja traduïda a l’italià. Serra també ha escrit textos teatrals, i és autor de nombroses traduccions.

De Màrius Serra és també coneguda la faceta de bon comunicador, a través de múltiples i diversos treballs en mitjans de comunicació. Serra ha estat columnista d’opinió a diaris, així com autor de mots encreuats i de jocs de paraules. En aquest àmbit, cal destacar espais com «Paraules en ruta» (TV3) i, en l’actualitat«Enigmàrius» (Catalunya Ràdio).

tracking