Diari Més

A judici per amenaçar un ocupa de Cambrils a punta de pistola perquè marxi d'un habitatge

La fiscalia demana penes d’entre nou i gairebé dotze anys de presó per als dos processats

Imatge d'arxiu de la façana de l'Audiència de Tarragona.

Identificat l'autor de pintades independentistes a la façana de l'Audiència de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Tarragona jutjarà la setmana que ve dos homes acusats d’agredir i amenaçar a punta de pistola un ocupa de Cambrils perquè marxés d’un immoble del municipi, l’any 2015. La fiscalia demana per a ells penes que oscil·len entre els nou anys i gairebé dotze anys de presó. Un dels processats, J.I.L., convivia amb la víctima i amb una altra persona, tots ells en condició d’ocupes, en un immoble del carrer de les Flors. Segons el ministeri públic, arran d’una forta discussió amb la víctima, el processat va deixar de viure-hi i, al cap d’uns dies, la víctima va canviar el bombí de la porta d’accés.

L’excompany de pis, juntament amb l’altre processat, C.B.A., i una tercera persona no identificada, es van posar d’acord per anar a l’immoble i amenaçar la víctima perquè en marxés, segons la fiscalia. El migdia del 25 d’agost del 2015 s’hi van presentar i van entrar-hi per una finestra de la part posterior.

Ja dins l’habitatge, els acusats van trobar la víctima tancada al lavabo, per la qual cosa van colpejar fortament la porta diverses vegades fins que la van tombar a terra. Aleshores, segons la fiscalia, el processat C.B.A. va entrar al bany apuntant a l’interior amb una arma del calibre 38 i, «amb l’ànim d’acoquinar la víctima», va disparar un tret. El projectil va impactar a la paret, a tot just 50 centímetres de l’home.

Aleshores, afegeix la fiscalia, els tres individus van acorralar la víctima dins el lavabo. El que duia l’arma el va colpejar amb la culata i, l’altre processat, el va agafar del coll i el va llançar a terra. Tot seguit, l’individu armat va començar a dir «Li foto un tret? Li foto un tret?», mentre la víctima suplicava que no ho fes. Finalment, el tercer home que acompanyava els processats va dir que no disparés.

Abans de marxar de l’habitatge i, «amb l’ànim d’acoquinar la víctima i aconseguir el propòsit que abandonés l’immoble», l’acusat J.I.L. es va dirigir a ell i li va dir que aquella nit tornarien i que, si no marxava, «el pelarien». Posteriorment, tots tres van abandonar l’immoble i van marxar del lloc en un vehicle. Les amenaces van donar resultats perquè, el mateix dia, la víctima va marxar del lloc.

Penes de gairebé dotze anys de presó

La fiscalia acusa els dos processats d’un delicte de lesions agreujades, en concurs medial amb el delicte de violació de domicili i amb l’agreujant d’abús de superioritat, pel qual demana cinc anys i tres mesos de presó, i la prohibició d’aproximar-se a menys de 500 metres de la víctima i comunicar-se amb ella durant deu anys i tres mesos. També acusa els dos homes d’un delicte d’amenaça condicional, pel qual demana quatre anys més de presó, i vuit anys d’allunyament.

A més, al processat que duia l’arma, la fiscalia li atribueix un delicte de tinença d’armes prohibides pel qual afegeix dos anys i mig més de presó. C.B.A. era el propietari del revòlver del calibre 38, el qual havia estat modificat, i de la munició que duia. A més, segons la fiscalia, l’home no tenia llicència d’armes.

El ministeri públic també demana que els dos processats indemnitzin la víctima amb 1.920 per les lesions i seqüeles que va patir. El cas arribarà a judici els dies 10 i 11 d’abril a la secció quarta de l’Audiència de Tarragona.

tracking