Diari Més

Tradició

L'Escola d'Arts Escèniques Martí Guarch recupera el Ball de Cercolets d'Alcover

La idea és que les diferents alumnes del centre puguin anar agafant el relleu

El Ball de Cercolets ja va tenir una primera aparició a l'espectacle 'Racons d'Alcover' al desembre.

L'Escola d'Arts Escèniques Martí Guarch recupera el Ball de Cercolets d'AlcoverCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola d’Arts Escèniques Martí Guarch recupera el Ball de Cercolets d’Alcover,perdut des de fa més de 100 anys, amb la voluntat de potenciar el seguici cerimonial i cultivar el patrimoni cultural entre els més joves.

L’associació del ball està vinculada i dirigida per l’escola, però compta amb un equip de persones alcoverenques, vinculades a la cultura, que estan treballant en equip per fer possible la recuperació. Entre elles hi ha Sandra Romeu, Myriam Mestres, Josep M Roira, Loli Sori, Jaume Camps, Pep Tell i Isidre Tell.

L’escola assumeix les despeses del ball però s’ha iniciat una campanya de financiació amb la venda de flors fetes per les nenes del ball i amb complements oficials que es presentaran per Sant Jordi. Tanmateix s’està treballant en el disseny d’un logotip per donar imatge pròpia al ball.

El ball està format per 10 ballarines amb un vestuari i coreografia de creció pròpia per Myriam Mestres i Sandra Romeu. La idea és que les diferents alumnes de l’escola puguin anar agafant el relleu, amb la voluntat de que hi hagi renovació i oportunitats per més ballarins.

El Ball podrà veure’s en diverses festes del poble d’Alcover, ja que la principal voluntat és que s’incorpori com un element més dins del seguici cerimonial, i ajudi a incentivar l’estima per les tradicions i les festes populars d’Alcover, com la Mare de Déu del Remei o la Festa Major.

tracking