Diari Més

Judicial

Demanen 4 anys de presó per a un conductor que va causar tres morts a l'AP-7 a Cambrils

Segons la fiscalia, l’home no havia dormit les hores necessàries i va donar positiu en consum de cànnabis; en l'accident van morir un nadó de 18 mesos i dos homes de 27 i 30 anys

Pla obert del tot terreny accidentat a l'AP-7 a Cambrils el 12 d'abril del 2015.

Pla obert del tot terreny accidentat a l'AP-7 a Cambrils el 12 d'abril del 2015.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia demana quatre anys de presó per al conductor d’un vehicle tot terreny que es va accidentar a l’AP-7 a Cambrils i va causar la mort de tres ocupants del vehicle -un nadó de 18 mesos i dos homes, de 27 i 30 anys- i ferides greus als dos passatgers restants. Els fets van passar la tarda del 12 d’abril del 2015, quan el conductor es va dormir i va perdre el control del cotxe. Segons el ministeri públic, el processat no es trobava en «condicions òptimes» de conduir i es va veure afectat «per una manca continuada de descans a l’haver estat la nit anterior en un casament sense haver dormit les hores necessàries». La somnolència, a més, es va veure «facilitada» pel consum de cànnabis, tal com va confirmar una analítica.

Segons relata la fiscalia, l’accident va passar poc després d’un quart de sis de la tarda en un tram de via recta amb dos carrils, bona visibilitat de 200 metres i amb la calçada en bones condicions, neta i sense obstacles. El vehicle provenia de Castelló i es dirigia cap a Barcelona amb el conductor i cinc passatgers a bord, entre ells un nadó.

A l’altura del quilòmetre 260,7, al terme municipal de Cambrils (Baix Camp), el processat va començar la maniobra d’avançament a un turisme i a un vehicle articulat. En el moment que es trobava en paral·lel als dos vehicles, però, es va desplaçar de manera gradual cap a l’esquerra, arribant a sortir de la via i envaint la zona no asfaltada de la mitjana.

En aquell moment, segons relata l’escrit d’acusació, l’acompanyant va reaccionar fent un cop de volant a la dreta per tal de rectificar la trajectòria del vehicle. La maniobra el va fer retornar a la via, però sense control. A partir d’aquí, el 4x4 va travessar els dos carrils, va patinar fins a sortir pel marge dret, va caure en un desnivell d’uns tres metres i mig, i la part frontal va xocar violentament contra el terra. Tot i així, el tot terreny es va continuar desplaçant en paral·lel a la via fent voltes sobre el seu eix transversal, va passar per sobre de la tanca de seguretat de l’autopista i, finalment, va quedar bolcat sobre el seu sostre fora de la via.

Com a conseqüència dels tombs de tonell, un ocupant de 27 anys i un nadó de 18 mesos van sortir projectats fora del vehicle. Tots dos, juntament amb un altre ocupant de 30 anys, van morir com a conseqüència de diversos traumatismes i lesions que van patir. Els altres dos passatgers -el pare i la mare del nadó- van quedar ferits greus, però es van acabar recuperant de les múltiples lesions i contusions sofertes. El conductor va quedar ferit molt greu i va ser evacuat en helicòpter a l’hospital de Bellvitge.

Positiu en cànnabis

Segons la fiscalia, l’accident va passar perquè el conductor «va desatendre les normes més bàsiques reguladores de la circulació i de la seguretat viària», atès que no es trobava en «condicions òptimes» per conduir. En aquest sentit, el ministeri púbic apunta que va patir somnolència perquè no havia dormit prou la nit anterior, amb motiu d’un casament. A més, afegeix que aquesta situació es va veure facilitada pel consum de cànnabis, com va corroborar el resultat positiu de l’analítica que van fer-li a l’àrea d’urgències de l’hospital. Segons el ministeri fiscal, aquest consum «va contribuir a una afectació i disminució de les facultats psicofísiques necessàries per a una conducció correcta i segura».

Arran de l’accident, els progenitors de les víctimes van ser indemnitzats per la companyia asseguradora, per la qual cosa cap de les tres famílies ha volgut exercir accions civils. A més, només una vol que el cas tiri endavant per la via penal.

La fiscalia acusa l’home d’un delicte contra la seguretat vial per conduir un vehicle a motor sota la influència de drogues, en concurs amb tres delictes d’homicidi per imprudència greu i dos delictes de lesions per imprudència greu. Per tot plegat, sol·licita quatre anys de presó, i sis anys de privació del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors, amb la pèrdua de la vigència del permís de conducció, a més del pagament de les costes processals.

tracking