Diari Més

Policial

Detingudes set persones vinculades a atracaments a benzineres del Baix Penedès i l'Alt Camp

Els Mossos d'Esquadra van realitzar les detencions, que inclouen dos menors d'edat, en dos operatius diferents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria del Vendrell han realitzat set detencions relacionades amb diversos atrcaments registrats a benzineres a la zona del Penedès i l'Alt Camp.

En un dels operatius, la policia catalana va detenir, el passat dijous un menor i tres homes de 19, 21 i 24 anys, tots de nacionalitat espanyola i veïns del Vendrell i la Pobla de Montornès.

Els fets que van propiciar la detenció van tenir lloc a les 16.00h del dijous 21 de març, quan van accedir a una benzinera de Bellvei i van amenaçar amb ganivets i un bat de beisbol els treballadors i un client que en aquell moment hi havia a l'interior.

Els lladres es van endur la cartera del client amb diners en efectiu i també la recaptació de la màquina enregistradora i de la màquina de tabac.

Gràcies al ràpid avís a través del telèfon d’emergències, diverses dotacions dels mossos van fer recerca dels atracadors i del vehicle amb què havien fugit. Una patrulla va poder localitzar a la N-340 a l’altura del Vendrell.

Els mossos van aturar el vehicle i van comprovar que a l’interior del vehicle hi havia quatre individus que coincidien amb la descripció dels atracadors. A més, en l’escorcoll al vehicle i als seus ocupants es va poder localitzar dos ganivets, dues navalles i una porra utilitzades en l’atracament. També es van recuperar prop de 300 euros en efectiu i 14 paquets de tabac, tot procedent del robatori.

Arran d’aquestes detencions, la Unitat d’Investigació del Vendrell va fer-se càrrec del cas i va poder relacionar un dels detinguts, el menor d’edat, amb un altre atracament ocorregut el mateix dia sobre les 11.45h en una benzinera de la Bisbal del Penedès.

En aquest atracament, tres individus havien accedit a l’establiment i havien amenaçat el treballador amb ganivets i una porra de fusta. En qüestió de minuts, els lladres es van endur els diners de la caixa enregistradora, uns 450 euros, i van fugir a peu del lloc.

Els tres detinguts majors d’edat van passar a disposició del Jutjat de Primera instància i Instrucció número 7 del Vendrell i el jutge va decretar ingrés a presó per als homes de 19 i 21 anys, i llibertat amb càrrecs per al detingut de 24 anys.

Dos atracaments més

Mentre la Unitat d’Investigació del Vendrell feia les seves gestions, el 22 de març els Mossos van tenir coneixement que s’havien produït dos nous robatoris amb violència en dos benzineres de Valls i Calafell en menys d’una hora de diferència.

En els dos fets, dos individus van entrar a cara tapada a les benzineres, van utilitzar ganivets per amenaçar als treballadors i sostraure els diners de les caixes enregistradora. En l’atracament a la benzinera de Calafell, un dels lladres va utilitzar un esprai de gas de tipus autodefensa contra els treballadors per neutralitzar-los.

Arran d’aquests fets que es van produir a la nit, diverses unitats dels Mossos van establir un dispositiu de recerca. La Unitat d’Investigació del Vendrell va aconseguir localitzar, sobre les 22.30h, al carrer Mestral de Coma-ruga un vehicle amb tres ocupants, la descripció dels quals coincidia amb els individus que havien comès els dos robatoris esmentats.

Un cop fetes les comprovacions oportunes els agents van detenir els ocupants del vehicle, un home de 47 anys, de nacionalitat espanyola i veí del Vendrell, i dos menors d’edat.

La detenció d’aquestes tres persones va propiciar l’inici d’una investigació policial a càrrec de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra de la Regió Policial del Camp de Tarragona.

Aquests van poder relacionar els tres detinguts amb els dos robatoris amb violència ocorreguts durant la nit del 22 de març a Valls i Calafell. Els dos menors d’edat detinguts van cometre activament els atracaments mentre el detingut major d’edat els esperava al seu vehicle.

Els tres detinguts, un major i dos menors d’edat, van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 7 del Vendrell i de la Fiscalia de menors respectivament el passat dissabte 23 de març. La situació final dels detinguts va ser d’ingrés a presó per al major d’edat i d’ingrés en un centre de menors per als dos detinguts menors d’edat.

Els investigadors no donen per tancat els casos i no descarten poder relacionar els detinguts amb altres fets similars ni tampoc poder fer noves detencions.

Imatge de les càmares de seguretat d'una de les benzineres atracades.

Detingudes set persones vinculades a atracaments a benzineres del Baix Penedès i l'Alt CampMossos d'Esquadra

tracking