Diari Més

Salut

El consultori de la Canonja obre portes aques dimarts després d'un any acabat

Les obres van acabar al març de 2018, però no va obrir perquè la Generalitat no tenia 40.000 euros per comprar mobles

El nou edifici s'ha construït al carrer H de la Canonja.

El consultori de la Canonja obre portes avui després d'un any acabatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou consultori mèdic de la Canonja es posa en funcionament avui dimarts. El departament de Salut, a través de l’Institut Català de la Salut (ICS) va informar ahir de l’obertura d’aquest equipament que ha estat durant mesos tancats, tot i que havien finalitzat les obres. La demora a l’hora d’obrir l’edifici va ser motiu d’una manifestació de protesta veïnal el novembre de l’any passat.

El consultori, que s’ubica al carrer H de la Canonja, substituirà l’anterior i adequa i millora l’espai físic de l’antic. Segons l’ICS, el nou equipament fet facilita als professionals de la salut i als usuaris un suport estructural dissenyat a les seves necessitats. L’edifici es troba al carrer H, davant la plaça Ernest Lluch de la Canonja i compta amb un equip format per tres metges, quatre infermeres i un pediatra. L’espai del nou consultori està organitzat en àrea d’entrada, àrea administrativa, àrea de medicina general, àrea de pediatria, àrea d’educació sanitària, àrea de treball social, àrea personal sanitari, àrea d’emmagatzematge i àrea d’instal·lacions.

La superfície construïda ha estat de 866 metres quadrats i el pressupost d’execució d’1.664.070 euros. El projecte va ser redactat per Codina-Prat-Vall Arquitectes associats i l’execució d’obres l’ha realitzada l’empresa UTE Seroniu SL & Viasgon SLU.

L’obertura del nou consultori mèdic ha estat una de les reivindicacions veïnals dels darrers mesos, a la qual es va afegir el mateix Ajuntament de la Canonja.

El març de l’any passat, les obres de l’edifici estaven enllestides. Havien començat al 2016. Des d’aleshores la població canongina ha estat esperant que obri i poder deixar enrera les velles instal·lacions del consultori vell, ubicat al carrer Carrasco i Formiguera. El motiu de la demora han estat els 40.000 euros necessaris per poder comprar els mobles, una excusa que, als veïns, no els va convèncer. Per aquest motiu, a finals de l’any passat –el 28 de novembre– centenars de veïns de la Canonja es van manifestar pels carrers del municipi reclamant l’obertura de l’edifici. Alguns regidors i l’alcalde del municipi, Roc Muñoz, es van manifestar amb els veïns, sumant-se així a les demandes de tot el poble. Segons va assegurar Muñoz aleshores, el consistori havia ofert la possibilitat de finançar la part que faltava, però segons ell, la Generalitat va demanar que ho fessin a fons perdut, una condició que no fou acceptada per l’Ajuntament per considerar-la abusiva.

Altres reclamacions

Altres de les reclamacions de la població canongina és que el consultori mèdic deixi de dependre del Centre d’Assistència Primària (CAP) de Bonavista. Els canongins denunciaven, d’altra banda, que el vell edifici –que ara deixaran enrere– no reuneix les condicions necessàries pel que fa a accessibilitat, el mobiliari s’havia quedat antic i l’antiguitat de les instal·lacions havien produït incidents de forma puntual.

tracking