Diari Més

Polèmica

Del Campo (Cs) aplana el camí a Villacís perquè rectifiqui sobre Salou

Va menysprear la capital de la Costa Daurada i ara diu que es referia al Saloufest seguint el que li indica el candidat tarragoní

Captura de les piulades de Sergio del Campo i Begoña Villacís.

Del Campo (Cs) aplana el camí a Villacís perquè rectifiqui sobre SalouTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata de Ciutadans (Cs) a l’alcaldia de Madrid, Begoña Villacís, ha rectificat, però discretament, les polèmiques declaracions que va fer dijous passat sobre Salou com a destinació turística; unes paraules que li han provocat una tempesta de crítiques i la petició d’una rectificació pública per part de l’alcalde de Salou, Pere Granados.

«No vull que Madrid es converteixi en un Salou, per tant, apostem per fomentar el turisme de qualitat», va dir públicament Villacís, tot posant Salou com l’antítesi del turisme de qualitat. Les seves paraules no van passar desapercebudes i ràpidament les xarxes socials van inundar-se amb un al·luvió de crítiques contra les paraules de la madrilenya. Probablement atiada per la petició de rectificació des de diversos fronts, però sobretot per part dels polítics salouencs i tarragonins, el divendres 22 de març la candidata aprofitava el cop de mà que li oferia el candidat de Ciutadans per Tarragona al Congrés, Sergio del Campo, per la xarxa social Twitter per rectificar. «Coneixent a Begoña Villacís estic segur que es referia a Saloufest i aquest tipus de turisme de borratxera que han promogut fins ara i tant de mal ha fet als nostres municipis de la Costa Daurada. Salou enamora i ella ho sap», deia Sergio del Campo en referència a les declaracions de la seva companya de files.

Villacís no va esperar per a pujar al carro i a les nou i dos minuts del matí de divendres rectificava, tot responent a Del Campo. «Així és. El nostre país és un referent cultural, gastronòmic i d’estil de vida per als més de 80 milions de turistes que ens visiten cada any. A Cs apostem per un turisme de qualitat i no per aquells que menyscaben la imatge de llocs tan emblemàtics com Salou», deia en resposta al candidat tarragoní amb una piulada.

Salou, entre les destinacions preferides pels madrilenys

Les polèmiques paraules de la candidata madrilenya no només suposen un greuge per a Salou sinó també pels madrilenys, els quals, tradicionalment, formen part del gruix de turistes nacionals que visiten cada estiu la capital de la Costa Daurada. Segons un estudi de Destinia l’any 2016, Salou, Lloret de Mar i la Pineda eren, per aquest ordre, els destins favorits dels madrilenys per passar l’estiu. Només aquell any, el 2016, més de 210.000 madrilenys van visitar la Costa Daurada. Junt amb els bascos i els navarresos, els madrilenys són un dels grups més importants de turistes nacionals que fan cap a Salou cada any.

Begoña Villacís, candidata a l'alcaldia de Madrid per Ciutadans.

L'alcaldable de C's a Madrid menysté Salou i diu que té un «turisme de borratxera»EFE

tracking