Diari Més

Incendis

La caiguda d'una moto fora pistes a l'Albiol provoca un incendi i la intervenció de mitjans terrestres i aeris

El motorista, que segons testimonis presencials circulava fora dels camins adaptats per al trànsit rodat, hauria caigut

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La caiguda i posterior incendi d’una moto de cros que circulava per un corriol dins el terme de l’Albiol, a prop de la carretera TV-7046, ha provocat aquest matí un incendi forestal que ha cremat vegetació i el mateix vehicle i ha afectat una superfície de 1’4 hectàrees, segons els Agents Rurals. Els bombers, amb set mitjans terrestres, dos hidroavions i un helicòpter han pogut sufocar l’incendi evitant que el foc es descontrolés i l’han donat per controlat a tres quarts de dotze del matí. L’incendi ha provocat el tall de la carretera en els dos sentits de la marxa.

El motorista, que segons testimonis presencials circulava fora dels camins adaptats per al trànsit rodat, hauria caigut i, possiblement, alguna de les parts metàl·liques de la moto ha tocat amb alguna pedra o roca del camí generant espurnes que, amb la benzina que hauria pogut caure de la motocicleta, haurien generat una flamarada i l’inici de l’incendi forestal. Segons alguns testimonis presencials això és el que hauria dit el motorista als Agents Rurals que han recollit la seva declaració en el mateix lloc dels fets.

El cos dels Bombers de la Generalitat ha informat cap a dos quarts de deu del matí que hi havia hagut un incendi de vegetació al terme de l’Albiol i que en aquell moment hi estaven treballant sis vehicles terrestres i tres mitjans aeris i que a aquella hora ja tenien tot l’incendi envoltat, que ja no creixia i que estaven remullant la zona.

Els mitjans aeris que hi han intervingut han sigut dos hidroavions i un helicòpter adaptat per a la descàrrega d’aigua, mentre que també hi han intervingut Agrupacions de Defensa Forestal i Mossos d’Esquadra.

Per la seva part, l’alcaldessa de l’Albiol, Lídia Guerrero, que s’ha personat d’immediat al lloc dels fets, ha tornat a posar de manifest la incompatibilitat de l’accés al bosc dels vehicles motoritzats i la necessitat d’aplicar mesures que restringeixin efectivament l’accés motoritzat, i més encara en el cas de les zones densament boscoses i amb un alt risc d’incendi forestal, com és el cas de tot el terme de l’Albiol. L’alcaldessa ha recordat que en aquest municipi no hi ha cap pista forestal amb les mides reglamentàries per a què puguin circular vehicles motoritzats, excepte els del veïnat.

Durant l’any 2018 l’Albiol ja va patir un altre ensurt a causa de l’accident d’un quad que va bolcar i va anar a parar a una finca particular, tot i que afortunadament en aquell moment l’accident no va derivar en un incendi posterior. De tota manera, aquell cas va reactivar el debat sobre l’accés dels vehicles de motor a les zones boscoses i fora dels camins degudament habilitats i amb més de 4 metres d’amplada, tal i com marca la normativa de la Generalitat.

Imatge d'arxiu de l'helicòpter dels Bombers de la Generalitat.

Bombers de la Generalitat, helicòpter, GRAEBombers

tracking