Diari Més

Educació

La secció sindical de CGT Ensenyament mostra el seu malestar per l'entrada de Mossos als centres escolars

Els Mossos van retirar «banderes estelades, llaços grocs o blancs amb ratlles vermelles» dels col·legis electorals

Imatge del mural de l'institut de Falset que s'havia pintat en unes jornades culturals de fa 7 anys, i el divendres van obligar a tapar.

La secció sindical de CGT Ensenyament mostra el seu malestar per l'entrada de Mossos als centres escolarsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Divendres 22 de març, diversos grups de Mossos d'Esquadra van entrar en centres escolars que normalment són col·legis electorals i altres que no ho són per tal de comprovar si hi havia simbologia de caràcter polític. Segons la Conselleria d'Interior seguien els acords de la Junta Electoral Central del dia anterior en què es demanava al conseller d'Interior, Miquel Buch, que donés instruccions als Mossos per retirar «dels edificis públics de l'administració de la Generalitat i de totes les entitats vinculades o dependents d'aquesta administració autonòmica» elements com «banderes estelades, llaços grocs o blancs amb ratlles vermelles» i també «fotografies de candidats o polítics, així com pancartes, cartells o qualsevol altre símbol partidista o que contingui imatges o expressions coincidents o similars». I els Mossos van actuar fent desaparèixer tot això, a més de llaços liles i senyeres en forma de llaç.

Lasecció sindical de CGT Ensenyament a la demarcació de Tarragona,Deixa de ser una illa, rebutja «la intromissió d'aquest cos policial en les escoles i institut del nostre país, en la pràctica docent de mestres, professors i professores». Asseguren en una nota de premsa que «fa molts anys que policies armats entren als nostres col·legis amb l'excusa de fer tallers diversos i continuem demanant que deixin d'entrar-hi armats, amb pistola i altres armes penjades del seu cos mentre fem classe».

Demanen «tant a la Conselleria d'Interior com a la d'Ensenyament que tirin enrere aquest tipus d'actuacions contra l'escola d'aquest país i, si tenen les seves decisions intervingudes, pleguin i deixin clar en quin moment ens trobem».

tracking