Diari Més

Agricultura

La pagesia gran d'Unió de Pagesos reclama que les pensions s'equiparin al salari mínim

També denuncien la manca de serveis pel despoblament i la desprotecció davant atacs violents

Imatge de la taula de ponents de la 3a Assemblea de Pagesia Gran d'Unió de Pagesos.

La pagesia gran d'Unió de Pagesos reclama que les pensions s'equiparin al salari mínimACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos ha reunit aquest dissabte a Cervera (Segarra) més de 200 pagesos i pageses afiliats que han arribat a l’edat de jubilació o que ho faran properament en la 3a Assemblea de la Pagesia Gran. En aquest marc, el sindicat reclama que la pensió mínima de la pagesia s’equipari amb el salari mínim interprofessional i que l'Administració recuperi, de manera immediata, els recursos necessaris per a una adequada Llei de dependència, a més de ser més àgil en les resolucions de dependència.

D'altra banda, l'Assemblea d'avui demana a l'Administració que garanteixi els serveis bàsics i assistencials al món rural, com a mesura indispensable per frenar el despoblament. Alhora, també demana un major suport al relleu generacional. Ambdues coses són necessàries per mantenir el sector agrari i el món rural vius i amb futur.

Per últim, Pagesia Gran reivindica la cultura, el patrimoni i la identitat i se sent partícip de la defensa dels drets i les llibertats democràtiques amenaçades avui al nostre país.

L’acte celebrat a Cervera ha servit, també, per presentar els membres de la Comissió de la Pagesia Gran d’Unió de Pagesos, ampliada a tretze membres, que seran els encarregats que aquest sector social continuï actiu socialment i sindicalment. Són els següents afiliats: Mercè Masip (Garrigues), Josep Maria Segués (Segrià), Joan Antoni Boldú (Segrià), Lluís Parés (Baix Llobregat), Baldiri Farrés (Baix Llobregat), Pep Suñé (Terra Alta), Marcel Colell (Solsonès), Montserrat Llosa (Baix Ebre), Francesc Riu (Baix Empordà), Joan Figueras (Tarragonès), Jaume Cabré (Baix Camp), Josep Bertran (Garraf) i Antoni Casademont (Alt Empordà).

El coordinador nacional del sindicat, Joan Caball, ha clausurat la 3a Assemblea de la Pagesia Gran d’Unió de Pagesos, que també ha comptat amb les intervencions de la directora General de Famílies, Roser Galí, i l'alcalde de Cervera, Ramon Royes.

tracking