Diari Més

Societat

Salou instal·la el primer pas de vianants intel·ligent al passeig Jaume I

S’activa quan es pretén creuar i que encén dos punts de llum molt potents per alertar els vehicles

Es tracta d'un pilot que es durà a terme

Saloum pas de vianants intel·ligent, passeig Jaume IAjuntament Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Salou ha instal·lat al passeig Jaume I, a l’alçada del carrer Josep Carner, un sistema pilot que pretén millorar la seguretat dels vianants en aquesta zona, especialment concorreguda en temporada alta i on hi conflueix també el carril bici que prové des de la plaça Europa. El sistema que estarà en proves fins passat l’estiu està dotat de càmeres a banda i banda del pas de vianants que permeten detectar la presència de persones (no de vehicles o altres elements metàl·lics) situades a la zona d'espera del pas.

El sistema està indicat per alertar els vehicles de que hi ha gent creuant el pas i, de fet, un cop es detecta la presència de persones, s'activen els 2 punts de llums, amb tecnologia LED, a una potència lumínica que arriba als 110 lúmens durant 20 segons, i es va reduint la intensitat durant 10 segons més. L'efecte, fa que els vehicles tinguin una visió molt clara de les persones que es troben al pas, i amb les primeres proves, aquests redueixen la velocitat davant el pas il·luminat.

Es tracta d'un pilot que es du a terme des de l’empresa SECE conjuntament amb els serveis municipals de Noves Tecnologies, Enginyeria i Mobilitat i que estarà operatiu durant el període estival.

tracking