Diari Més

El llibre 'Conte Groc' relata com es va viure l'1-O a Salou

El llibre es presentarà el 22 de març al Teatre Auditori del municipi i està apadrinat per Avis i Àvies de Reus per la Llibertat, per la campanya Cap Dona en l'Oblit i pel grup musical Beiats

El text recull, en forma de conte, testimonis que van viure el referèndum del primer d'octubre del 2017 a la capital de la Costa Daurada.

El llibre 'Conte Groc' relata com es va viure l'1-O a SalouCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ACN de Salou presentarà, el proper 22 de març a les 20h al Teatre Auditori del municipi, el llibre El Conte Groc. 1-O a Salou, Crònica d’una Victòria. Es tracta d’un llibre que relata com es va viure l’1-O a la capital de la Costa Daurada i que ha sorgit fruit d’un treball col·lectiu per part dels «salouencs i salouenques per la democràcia i la llibertat», tal com s’identifiquen els autors anònims de l’obra. El text del llibre és un recull en forma de conte construït a partir dels testimonis de persones que van viure el referèndum del primer d'octubre de 2017 a Salou. El llibre ha estat editat per l'ANC Salou i apadrinat per Avis i Àvies de Reus per la Llibertat, Cap Dona en l'Oblit i el grup musical Beiats.

L'acte principal de la presentació del Conte Groc consistirà en una lectura dramatitzada d'alguns passatges del conte groc, per part d'actors i actrius voluntaris, amb l'acompanyament musical del grup Beiats. La coordinació i direcció d’aquesta lectura va a càrrec de la Fina Satorras, mestra de primària i sòcia de l’ANC. També hi haurà parlaments per part dels padrins del conte i per part d’algunes personalitats convidades.

En aquests moments està confirmada la participació de l’empresari i cofundador del Cercle Català de Negocis, Joan Canadell, en representació de l'ANC, i de Ferran Civit, diputat al Parlament de Catalunya des del 2015. La conducció de l’acte anirà a càrrec de Xavier Fähndrich (Vevey, 1967), politòleg i autor del text de la introducció del Conte Groc.

Els diners que es recaptin amb la venda dels llibres i de postals commemoratives es dedicaran íntegrament a l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), creada per les famílies dels polítics catalans que es troben a la presó i a l’exili.

tracking