Diari Més

Urbanisme

Els vianants recuperen el primer tram reformat de l'antiga N-340 a Miami Platja

Encara falten alguns treballs fins a l’avinguda de Cadis, segons apunta l’alcalde Fran Morancho

El primer tram de la nova avinguda de Barcelona, a Miami Platja.

Els vianants recuperen el primer tram reformat de l'antiga N-340 a Miami PlatjaCEdida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’antiga N-340 al seu pas per Miami Platja (Mont-roig del Camp), rebatejada com a avinguda de Barcelona, ja és dels vianants. La nova reforma, de la qual els veïns ja han pogut gaudir des d’aquest cap de setmana, compta amb un carril bici i un espai ampli per poder córrer i passejar. Les obres van afectar l’activitat dels comerços durant l’any passat i també els veïns es mostraven descontents amb la durada de la reforma. Les obres van consistir a soterrar les línies elèctrica i la telefònica, canviar la xarxa d’aigua, instal·lar una xarxa de pluvials, i asfaltar i habilitar les voreres, així com plantar arbres.

L’Ajuntament de Mont-roig va començar les obres de renovació de l’avinguda Barcelona l’estiu passat per tal de poder assolir el termini de temps fixat per a gaudir del 50% de finançament per part de la Generalitat a través del Pla de Barris. Tot i que el govern català va concedir una pròrroga al mes d’agost, el que permetria demorar els treballs, l’equip de govern de Mont-roig no contemplava aquesta opció.

L’alcalde del municipi, Fran Morancho, assegurava a través de les xarxes socials que «encara quedaran alguns repassos d’obra en aquest tram i acabar els treballs fins a l’avinguda de Cadis». Tot i això, afegia que «però poder trepitjar ja un tros d’aquest passeig tan desitjat és molt emocionant. Ho necessitàvem per dignificar Miami».

El tram de l’antiga N-340 suposava fins ara una barrera dins de Miami. L’entrada en funcionament de l’autovia A-7 va permetre a l’Ajuntament de Mont-roig plantejar reformes i integrar les dues parts de la zona, tant la d’interior com la que és més propera a la costa.

De les quatre empreses que es van presentar al concurs, Sorigué va resultar ser la guanyadora per comptar amb l’empresa més avantatjosa econòmicament i per disposar d’una puntuació més alta en base al plec de clàusules administratives. El tram afectat per la reforma és de prop d’un quilòmetre, entre la plaça de Tarragona i l’avinguda de Cadis. La voluntat de l’Ajuntament és convertir aquest espai en el nou centre urbà de Miami Platja, una zona que ja tenia protagonisme amb l’antiga N-340 donat que era un espai propici per als establiments comercials i el trànsit de vehicles. Ara, però, el paper central el jugaran els veïns i no pas els cotxes que, de viatge, s’aturaven al municipi en mig del camí.

tracking