Diari Més

Societat

Constantí instal·la el bust dedicat a l'emperador que li dona nom al poble

Ho va suggerir Lluís Papiol en el pregó de fa dos anys i la proposta va ser recollida pel consistori

ELs operatis han fet la instal·lació del bust aquest dimarts.

Constantí instal·la el bust dedicat a l'emperador que li dona nom al pobleGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les entrades al municipi de Constantí –l’avinguda Onze de Setembre– compta, des d’aquest matí amb el bust a l’emperador romà que dona nom al poble, Constantí I el Gran, fundador de Constantinoble. L'escultura és obra de Montserrat Iscla.

Diversos operaris treballaven aquest matí en la col·locació de l’escultura que, de fet, fou un suggeriment que l’expert en arqueologia Lluís Papiol va fer dos anys durant el pregó de festa major que va pronunciar a la població. La proposta va ser recollida immediatament per l’Ajuntament de Constantí i avui mateix s’ha materialitzat. El bust, de fet, recull també una llegenda en llatí, tal com es va prometre ara fa dos anys.

El bust de l’emperador Constantí –origen de la nomenclatura del municipi des de la seva fundació a l’Edat Mitjana– és el colofó final de les obres de renovació i millora de la pavimentació i els serveis de l’avinguda Onze de Setembre i els carrers Centcelles, Jaume I i Antonio Machado, que ja encaren la recta final, després de cinc mesos d’execució. Aquests treballs a una de les zones més transitades del poble són un dels principals projectes del mandat de l’actual equip de govern, liderat pel socialista Óscar Sánchez.

El nou bust de l’emperador Constantí no podrà ser presentat públicament pel consistori a causa de la prohibició d’actes d’inauguració i de campanyes institucionals de propaganda arran de la convocatòria d’eleccions. Centenars de persones provinents de diferents poblacions de Catalunya, però, podran gaudir i conèixer el nou bust el pròxim 7 d’abril, quan se celebrarà XXIII Trobada d’Armats de les Comarques Tarragonines a Constantí.
tracking