Diari Més

Medi Ambient

Prop de 100.000 firmes demanen aturar l'espoli de les oliveres mil·lenàries a Catalunya

L’advocat tarragoní Paco Zapater va iniciar una recollida de signatures a Change.org perquè s’aprovi la Proposició de Llei de protecció d’aquests arbres mil·lenaris que entregarà personalment a Roger Torrent

Un dels camions carregat amb oliveres mil·lenàries a Ulldecona.

Cultius Ponç desoeix el requeriment de l'Ajuntament d'Ulldecona i s'endú les oliveres mil·lenàriesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 98.523 persones han signat una petició a Change.org iniciada per l’advocat tarragoní Paco Zapater per aconseguir que s’aturi l’espoliació de les oliveres mil·lenàries a Catalunya. L’objectiu d’aquesta iniciativa és demanar al Parlament que aprovi la Proposició de Llei de protecció d’oliveres mil·lenàries de Catalunya, la qual van presentar un grup de diputats al juny i es debatrà a la cambra aquest proper dimecres. Per això, Zapater entregarà personalment les signatures al President del Parlament, Roger Torrent. En cas que s’aprovés, la proposició es convertiria en llei i acabaria amb l’espoli d’oliveres que es produeix en diverses comarques de Catalunya, sobretot al Montsià.

Zapater va registrar la seva campanya a Change.org el 19 de desembre i en tres mesos ha aconseguir que gairebé 100.000 persones s’uneixin a aquesta petició, ja que s’han recollit un total de 98.523 signatures. La majoria de signants són de l’Estat, principalment de Catalunya, tot i que hi ha donat suport persones d’una cinquantena de països.

L’advocat tarragoní entregarà les signatures recollides personalment al President del Parlament, Roger Torrent, aquest dimarts 19 de març. L’acompanyaran quatre persones que estan permanentment en lluita contra l’espoli d’oliveres mil·lenàries: l’alcaldessa d’Ulldecona Núria Ventura; el president de l’Associació Territori Sénia, Jaume Antich; l’alcalde de Traiguera i president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Javier Ferrer; i la gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Tere Ardell.

En concret, s’entregarà a Torrent un USB amb els noms i cognoms dels 98.523 signants, una quantitat que gairebé duplica les 50.000 signatures que s’exigeixen per llei per tramitar una iniciativa legislativa popular. D’aquesta manera, pretenen que el Parlament aprovi dimecres aquesta proposició de llei per tal que es converteixi en llei i acabi l'espoli d'aquests arbres mil·lenaris al territori.

tracking