Diari Més

Peter Pan i el Capità Garfi van d'estrena

Figurinista i escenògraf ultimen els detalls de l’estrena de ‘Peter Pan’ del Grup de Teatre Principal de Valls

Reunió de treball amb la figurinista Blanca Ferré i l'escenògraf Bernat Fugarolas.

Peter Pan i el Capità Garfi van d'estrenaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim 5 d’abril el Grup del Teatre Principal de Valls estrenarà la seva més recent producció, Peter Pan. Es tracta d’una ambiciosa proposta que compta amb un repartiment de més de trenta actors i actrius i un muntatge escènic important.

Mentre la companyia es troba immersa en els assajos, Blanca Ferré i Bernat Fugarolas treballen a bon ritme per tal d’enllestir el vestuari i l’escenografia de l’obra, dos encàrrecs que la mateixa Blanca Ferré titlla «de gran envergadura». Ella té a les mans el disseny del vestuari, així com part de l’escenografia i la il·luminació. Els vestits que ha dibuixat ja es troben en procés de confecció, una tasca en la qual hi col·labora també Alba Gabarró.

Peter Pan és una història amb moltes referències cinematogràfiques, fet que, explica Blanca Ferré, és alhora un avantatge i un inconvenient, perquè «personatges com Peter Pan o Wendy són molt icònics». Per això, explica, a l’hora de dissenyar el vestuari han estat conservadors però també han buscat el toc màgic que impregna la història del nen que no volia créixer: «tot va en consonància amb el món fantàstic de Mai Més».

En aquest sentit, recalca, s’ha treballat molt en paral·lel amb l’escenografia, pensada per Bernat Fugarolas, que juga amb el doble món, real i fantàstic. Així, l’escenari del Teatre Principal es convertirà en una habitació victoriana londinenca, a partir de la qual sorgirà tota la màgia del País de Mai Més, de manera que els diferents elements del dormitori es transformaran en un ampli espai obert que recrearà un vaixell pirata, el bosc, la casa soterrada o un cel estrellat. «A partir de la idea de l’espai que va donant la volta hem fet un vestuari que també juga amb aquesta idea, però que està en completa consonància amb el món fantàstic», assevera la figurinista i sastressa. Així, hi veurem pirates amb vestits fets a partir de pedaços de banderes de batalles guanyades en temps de glòria, i protagonistes com el Capità Garfi, que reconeixerem a primer cop d’ull.

Amb un segell propi

Tots els figurins s’han creat a partir de les referències dramatúrgiques de l’adaptació d’Ella Hickson, l’imaginari col·lectiu d’aquesta novel·la universal i un punt de vista contemporani que aporta un segell propi a aquesta versió de la història.

A menys d’un mes per a l’estrena, tant la companyia d’actors com l’equip d’escenògrafs i vestuari treballen a tota màquina. «És un projecte molt motivador, però a hores d’ara hi estic dedicant gairebé tota la meva vida. És una bogeria, però estem desitjant que arribi el dia de l’estrena», admet la Blanca.

Peter Pan es podrà veure els dies 5, 6 i 7 d’abril al Teatre Principal de Valls en cinc sessions: el divendres 5 d’abril a les 21h, el dissabte dia 6 en doble sessió a les 17.30h i a les 21h, i el diumenge dia 7 també en doblet, a les 12h i a les 17.30h. Les entrades tenen un preu a partir de 12 euros.

tracking