Diari Més

Patrimoni

Foment finançarà 8 projectes a Tarragona per posar en valor el patrimoni històric

La inversió total prevista a Catalunya és de 7,96 milions d'euros

Imatge de l'interior del monestir de Santes Creus. CEDIDA

Monestir Santes CreusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Ministeris de Foment i de Cultura i Esport proposen finançar 14 nous projectes per a la recuperació i posada en valor del patrimoni històric a Catalunya. Així s'ha acordat a la Comissió Mixta del 1,5% Cultural, presidida pel secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura, i composta per representants del Ministeri de Foment i del Ministeri de Cultura i Esport.

El Ministeri de Foment aportarà 5.653.100,01 euros a aquests projectes amb càrrec als fons que es generen per a l'1’5% Cultural com a conseqüència de la contractació de l'obra pública. La inversió total prevista a Catalunya, per les entitats i administracions participants, incloent les aportacions de l'Estat, és de 7,96 milions d'euros.

Dels 14 els projectes aprovats 8 corresponen a la província de Tarragona. A Tarragona es vol recuperar la bòveda romana i la restauració de la façana de Ca L'Agapito amb una inversió de1.086.745,52 euros.

Entre les actuacions també hi ha la recuperació del primer recinte del ReialMonestir de Santes Creus d'Aiguamúrcia; l'adeqüació de l'antic Convent de Santa Anna d'Alcover; el Castell d'Amposta; el portal de Sant Francesc de Montblanc; el Castell de Móra d'Ebre; el Castell-Monestir de Sant Miquel d'Escornalbou; i la zona sud del Castell de Solivella.

Programa de l'1,5% cultural

El programa de l'«1’5% Cultural» és la principal eina de l'Administració General de l'Estat per a respondre al mandat constitucional pel qual els Poders Públics han de garantir la conservació i promoure l'enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic dels pobles d'Espanya i dels béns que l'integren.

Per a aquesta fi la Llei de Patrimoni Històric va establir el percentatge mínim de l'1% a aplicar sobre el pressupost de les obres públiques que s'executen per l'Administració de l'Estat. Més enllà d'aquesta obligació, el Ministeri de Foment va ampliar en 2014 la seva aportació a aquest objecte de l'1% al 1,5% del pressupost de les obres que licita.

tracking