Diari Més

Política

Dimiteix el primer secretari del PSC a Vila-seca en perdre les primàries

Iván Navarro, que segons l’agrupació no és militant, va sumar un vot més que Jonathan García

Ivan Navarro, candidat del PSC per a les eleccions a Vila-seca.

Dimiteix el primer secretari del PSC a Vila-seca en perdre les primàriesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ivan Navarro va sortir escollit en una votació secreta dels afiliats com el nou alcaldable del PSC de Vila-seca. Substitueix d’aquesta manera Ander Basterretxea, actual regidor a l’Ajuntament i cap de llista el 2015. Basterretxea preveia a finals de l’any passat repetir com a alcaldable, però va «perdre la confiança de la Federació» del PSC al Camp de Tarragona i, finalment, va acabar estripant el carnet. Qui des de llavors s’havia postulat com el nou candidat, Jonathan García –primer secretari de l’agrupació local–, va perdre davant d’Ivan Navarro amb la diferència d’un sol vot, del total de 30 militants que tenen els socialistes a Vila-seca. Això va provocar que ahir mateix, segons ha pogut saber el Diari Més, dimitís del seu càrrec. García va convidar l’equip guanyador a les primàries a formar el seu propi equip també als òrgans de decisió interns del partit al municipi i va confessar no estar d’acord amb el programa i la línia política que vol impulsar el nou candidat.

Segons un comunicat emès pel partit, Navarro serà doncs el nou alcaldable dels socialistes per a les eleccions municipals del 26 de maig. Segons indiquen, «es presenta per aconseguir que saba nova i aire fresc entri a l’Ajuntament» i fer que «l’onada del canvi arribi a Vila-seca». En les seves primeres declaracions com a candidat a l’alcaldia, Navarro va subratllar que «els socialistes volem una Vila-seca socialment cohesionada» i que «la candidatura representa la centralitat política, l’única capaç de parlar amb tothom i de sumar en positiu pensant en l’interès general dels vila-secans». Navarro es va comprometre a «dur a terme una campanya en positiu, a peu de carrer i mirant a la cara dels nostres veïns» per donar a conèixer les seves propostes en matèria de reactivació econòmica i foment de la transparència i la participació ciutadana.

El partit, però, no es posa d’acord en si és o no és militant del Partit Socialista. Jonathan García, primer secretari de l’agrupació, apuntava a aquest diari que no és pas afiliat al PSC, però segons el mateix Navarro ho és des de fa divuit anys. Sigui o no sigui militant, qualsevol persona es pot presentar a unes primàries del partit sempre que aconsegueixi avals de gent que sí que estigui afiliada. D’aquesta manera, Navarro haurà de competir no només amb formacions com el PDeCAT, Vila-seca en Comú, Cs, PP o ERC, sinó que el ja exsocialista Basterretxea també ha impulsat un nou partit.

tracking