Diari Més

Cuina en directe, en la nova edició dels Ranxets de Torredembarra

La jornada gastrònomica tindrà lloc el proper 24 de març a la plaça de les Remendadores

Imatge d'una edició anterior del Ranxets.

Cuina en directe, en la nova edició dels Ranxets de TorredembarraAnna F. -Aj. Torredembarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova edició de la mostra 'Ranxets, la cuina a Torredembarra' comptarà ambla participació de set restaurants del municipi el proper 24 de març. Com a novetat, els plats es cuinaranin situ, al mateix envelat. D’aquesta manera, els restauradors se sumen al showcooking que cada any ofereixen els cuiners Àlex Segú i Eloi Figuerola mostrant com es cuina el bull a l’allipebre.

En l'edició d'enguany es cuinaran:Arròs amb bacallà (Cal Silver), caldereta de cananes (Can Lluís), musclos a la marinera amb patates i carxofes (Gambito 1995 & Joan Morros), arròs de cananes i carxofes (La Quilla d’en Xavier), fideus negres amb allioli (Las Palmeras), sípia ofegada (La Tour Danbare) i allipebre de pop roquer de Torredembarra (Òxid). Aquests plats també es podran degustar durant tot el mes d’abril en els restaurants que formen part de la promoció.

La jornada gastronòmica se celebrarà de 12 a 15 hores a la plaça de les Remendadores, als antics Jardins de Cal Bofill. El preu serà de 3 euros la tapa més beguda.

Durant el matí també hi haurà un taller infantil de cuina de deconstrucció de romesco amb musclos, a càrrec d’Andrea Molné; inflables infantils i havaneres amb Neus Mar.

Ranxets

Els Ranxets són plats fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.

És una generosa varietat de plats que van des d’escabetxos fins bull a l’all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop, truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc.

tracking