Diari Més

Cultura

Ja es coneixen els participants del 2n Concurs Nacional d'Enceses a Riudoms

El certamen se celebrarà el 4 de maig

La colla de Diables de Riudoms, guanyadora del segon premi l'any passat, serà l'actual amfitriona.

Ja es coneixen els participants del 2n Concurs Nacional d'Enceses a RiudomsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya ha donat a conèixer els participants a la segona edició del Concurs d’Enceses de Catalunya, que se celebrarà el 4 de maig a la localitat de Riudoms. Les colles, provinents d'arreu del territori, competiran en dues rondes per crear el millor espectacle de foc.

A la jornada festiva participaran un total de 8 colles: Diables de Manresa - Xàldiga, Diables de les Borges Blanques - Grup Recerca, Diables Foc i Gresca (Tarragona), Diables Voramar del Serrallo (Tarragona), Diables de la Creu Alta de Sabadell, Diables de Terrassa, Ball de Diables dels Monjos-Spantus i Ball de Diables de Ribes - Colla Jove.

Les colles participants han estat escollides a través d’un sorteig celebrat el passat 10 de febrer a Sant Sadurní d’Anoia entre totes que s’hi van inscriure correctament al concurs.

El Concurs es farà amb una doble ronda de competició. La primera serà una ronda lliure i sense restriccions, en la qual les colles podran disposar de tota la pirotècnia que desitgin per realitzar l’actuació. La segona serà sorpresa i els participants l’hauran d’afrontar de manera improvisada, disposant únicament del material pirotècnic que l’organització posi (sense coneixement previ) a la seva disposició.

La primera edició del concurs, que es va celebrar el 10 de març a Picamoixons va aplegar 470 diables d’onze colles participants i prop de 2000 assistents de públic. La Colla de Diables i Tambors lo Golafre de Tortosa va guanyar el primer premi mentre que la Colla de Diables de Riudoms i la Colla de Diables La Vella de Gràcia es van fer amb el segon i tercer, respectivament.

tracking