Diari Més

Il·lustració

«Volem mostrar el talent del territori»

Riudoms acull l’exposició ‘Simbiosi’, amb els treballs d’una trentena d’il·lustradors de la demarcació

Inauguració de l'exposició 'Simbiosi', el passat divendres a Riudoms.

«Volem mostrar el talent del territori»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest divendres es va inaugurar al Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar, CERAP, la mostra Simbiosi. Exposició col·lectiva d’il·lustradors del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La iniciativa, sorgida de la Secció d’Art del CERAP, ha aconseguit aplegar el treball de prop d’una trentena d’il·lustradors, cadascun dels quals ha fet una proposta singular sobre el tema comú de la simbiosi. Entre altres, s’hi pot veure els treballs d’il·lustradors com Ignasi Blanc, Anduluplandu, Armand, Edu Polo, Octavi Torné, Txomin Medrano o Alba Domingo. Aquesta última és precisament una de les organitzadores de la mostra. Domingo, riudomenca i membre de la Secció d’Art del CERAP, explica que l’exposició té diversos objectius: «d’una banda, és un exercici que serveix per mostrar de quina manera la il·lustració pot abastar molts estils i tècniques. Però a la vegada, com a Secció d’Art, també volem mostrar el talent que hi ha a les comarques de Tarragona». Per a la jove il·lustradora, el sector és víctima d’una paradoxa: «consumim un gran nombre d’imatges cada dia, perquè estem en un món molt visual, però moltes persones que treballen justament amb la imatge no troben sortides professionals». Això no obstant, assenyala Domingo, la situació està canviant perquè «tot i que la d’il·lustrador és una professió relativament nova, ens estem començant a acostumar a poder disposar d’aquests serveis, i a més, ja hi ha estudis oficials». Així doncs, afegeix la il·lustradora, «és important aprofitar aquest auge per donar-ho a conèixer a la nostra zona».

La majoria de peces exposades estan a la venda, i segons la coordinadora de la mostra, el resultat ha estat molt interessant perquè, tot i treballar sota un tema comú –la simbiosi–, «tant per les interpretacions a nivell conceptual com per l’aspecte més tècnic, sembla que els artistes acabin parlant de qüestions diferents». Així, les obres es mouen des del camp de la il·lustració científica fins a la conceptual.

Durant la inauguració, que va comptar amb la presència d’un bon nombre dels il·lustradors participants, així com de la col·laboració de Vermuts Miró i la Cooperativa Agrícola de Riudoms, es va realitzar un ‘cadàver exquisit’, joc de creació col·lectiva pel qual cada il·lustrador treballava a partir de la creació d’un il·lustrador anterior.

El CERAP celebra enguany els seus quaranta anys de vida. Des de fa un any, un grup de joves estan impulsant la seva Secció d’Art, i organitzen esdeveniments artístics com el MercArt, Mercat d’Artistes Riudomencs. Un cop al mes, també programen exposicions a la seu de l’entitat, i és en aquesta programació que s’emmarca la mostra que es va inaugurar el passat divendres.

L’exposició «Simbiosi» es podrà visitar fins al 29 de març, de dilluns a divendres, de 17 a 21 hores, al Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar, CERAP, a l’avinguda de Pau Casals número 84 de Riudoms.

La majoria de treballs estan a la venda.

«Volem mostrar el talent del territori»Cedida

tracking