Diari Més

Societat

La Policia Local li pren a l'ocupa en vaga d'inanició les pertinences

Reclama que li permetin tornar a casa, després de l’incendi de dijous

Jorge Fernández fent vaga de fam davant de l'Ajuntament de Cambrils.

L'Ajuntament de Cambrils amenaça a prendre-li les pertinences a l'ocupa que fa una vaga de famCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jorge Fernández, un dels ocupes de la residència Montemar, a Vilafortuny –conegut com a Edifici Dignitat– va iniciar divendres una vaga d’inanició després que el dia anterior els impedissin l’entrada de nou al seu habitatge. La vaga l’ha estat fent els darrers dies davant de l’Ajuntament de Cambrils per denunciar l’actuació de la Policia Local i per reclamar el retorn dels subministraments de llum i aigua. Fernández creu que l’incendi va ser provocat per veïns que estan en desacord amb l’ocupació.

Fernández es trobava ahir dilluns amb mantes i un puf i també comptava amb una pancarta que servia per anunciar la vaga d’inanició i els dies que feia que hi era. «Era una pancarta humanitària i l’Ajuntament me la va prendre, no era una pancarta per anunciar cap marca, era una pancarta que reclamava l’aplicació de l’Agenda 2030 de l’ONU». assegurava ahir després que la Policia Local aparegués per prendre-li les pertinences personals.

Segons l’Ajuntament estavaobstaculitzant el pas dels vianants i incomplint l’ordenança de convivència ciutadana, per la qual cosa el van emplaçar per carta a què desallotgés la plaça i retirés els estris, mantes, bosses i altres elements similars. En el decret d’alcaldia es disposava que ho havia de fer abans de les 22 hores d’ahir. Ell, però, no va voler marxar. «Em diuen per carta que em robaran, no poden robar a la gent», assenyalava Fernández, que recorda que es troba en vaga d’inanició i que el seu estat de salut cada cop és més acusat. «Han de vigilar el que fan amb persones que es- tan en una situació d’extrema vulnerabilitat», diu. En aquest sentit, denuncia que agents de la Policia Local el van agredir i el van detenir durant 12 hores i lamenta el paper de funcionaris, tècnics i regidors. Segons diu, avui companys seus de Barcelona i de París seran a Cambrils per donar-li suport.

tracking