Diari Més

Societat

Entra en funcionament el Servei d'atenció intregal LGTBI del Vendrell

Es posa en funcionament per donar resposta a situacions de discriminació, i a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació

Imatge de l'acord de signatura del SAI, el passat 26 de febrer de 2019, a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell.

Entra en funcionament el Servei d'atenció intregal LGTBI del VendrellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Treball Afers Socials i Famílies a través de la Direcció General d’Igualtat, en coordinació amb els ens locals de Catalunya, ha posat en marxa la XARXA de Serveis d’atenció integral LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals) de Catalunya.

El Servei d’atenció Integral (SAI) és una prestació de servei d’atenció integral, de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Aquest recurs es posa en funcionament per donar resposta a situacions de discriminació, i també, a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere, i consolidar-se com un referent local LGBTI.

L’Ajuntament del Vendrell, a través de l’Àrea de serveis socials posa en funcionament el SAI amb l’objectiu de promoure la implementació de la Llei 11/14, del 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia en tots aquells àmbits que siguin competència local (educació, salut, seguretat, comunicació, lleure i en l’àmbit de les contractacions) mitjançant un pla de polítiques públiques LGBTI. També vol garantir l’atenció a les víctimes de l’homofòbia, bifòbia i transfòbia de l’ens local.

La referent LGBTI a l’Ajuntament del Vendrell serà una treballadora social dels Serveis Socials bàsics que destinarà unes hores de la seva jornada a les polítiques LGBTI. Per una banda, farà l’atenció del SAI i, per l’altra, elaborarà una diagnosi i dissenyarà el pla local de polítiques LGBTI.

El SAI donarà servei els dimecres i els divendres, de 9 a 13 hores, en un despatx ubicat al Centre cívic L’Estació.

tracking