Diari Més

La comunitat islàmica fa una crida als veïns a compartir la seva cultura

La mesquita va obrir les seves portes

Els assistents i els amfitrions, ahir a la mesquita del polígon Roques Planes, a Torredembarra.

La comunitat islàmica fa una crida als veïns a compartir la seva culturaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu de la comunitat islàmica pastoral del Tarragonès, Mohammed Said Badaoui, va obrir les portes d’una de les mesquites de Torredembarra a representants polítics i veïns en el marc de la jornada de portes obertes celebrades ahir al vespre. A dos quarts de vuit van arribar els convidats en un acte que s’havia fet públic a través de les xarxes i dels mitjans de comunicació. Tot i que l’acte s’iniciava a les set del vespre, convidats com la cònsol general del Marroc Saloua Bichri, el professor de la URV Jordi Moreras, entre d’altres, van dur a terme sengles intervencions a dos quarts de vuit. En acabar, van obrir un torn de preguntes per tal que els assistents poguessin formular els seus dubtes. Tot seguit, van continuar amb una visita guiada per la mesquita, que disposa d’un local que, en total, hi caben prop de vuit-centes persones.

Aquest centre de culte de Torredembarra existeix des de l’any 2012 i està ubicat al carrer d’Anton Schleker, al polígon industrial de Roques Planes. A banda, n’hi ha una altra a la mateixa població a l’avinguda Països Catalans. Pel que fa a la primera mesquita, Said Badaoui assegura que «hi ha molt bona relació amb els veïns i amb l’administració local».

Aquest va ser el primer cop que van celebrar una jornada de portes obertes i, segons quina en sigui la valoració final, es plantejaran repetir-ho. Això sí, l’acte d’ahir era només un reclam per tal que, en el dia a dia i sense necessitat d’anunciar-ho, tothom qui vulgui fora de la comunitat islàmica es pugui acostar. «Qui vulgui conèixer-nos de primera mà i no pel que diuen als mitjans, que vingui», afirmava ahir el portaveu de la comunitat, «les portes estan obertes». Per acabar amb bon sabor de boca, els amfitrions van convidar els assistents a degustar rebosteria i tes marroquins.

tracking