Diari Més

Societat

Una cinquantena de cellers s'inscriuen a la Fira del Vi de Falset

El certamen se celebrarà del 3 al 5 de maig

Imatge d'una edició anterior de la

Fira del Vi de FalsetCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira del Vi de Falset, que se celebrarà del 3 al 5 de maig, ja compta ambmés de cinquanta cellers inscrits. El 2018 van participar 75 cellers, una xifra que els organitzadors esperen superar. En la línia dels darrers anys, la Fira tornarà a potenciar els tastos i les activitats paral·leles adreçades especialment als amants del vi en un seguit d’espais habilitats expressament.

Enguany, Cardona serà la ciutat convidada d’aquesta edició, mentre que el territori convidat serà Mallorca i els seus vins, que tindran presència al certamen mitjançant l’associació Vi Primitiu de Pollença.

Mitjançant diverses iniciatives de col·laboració, com ara amb l’Agència Catalana de Turisme, l’edició de 2018 comptarà amb la visita de periodistes portuguesos, suïssos i alemanys experts en turisme enològic i gastronòmic.

Un 75% del públic que acudeix a la cita és català, i principalment de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. Pel que fa al 20% restant, es tracta de visitants de la resta de l’Estat i d’altres països, entre els quals destaquen França, Alemanya i els Estats Units.

La imatge

Pel que fa a la imatge de la Fira d’aquest any torna a ser obra de la dissenyadora de Falset Maria Sedó, i és una continuació de la línia encetada el 2018 de reivindicació del vincle entre el present vitivinícola de la comarca i la seva llarga tradició agrícola. «No seríem on som ara mateix si no ens haguessin precedit uns pagesos i pageses que van resistir i van seguir fent vi malgrat que semblava que tot els anava en contra», afirma Maria Sedó. Si l’any passat van ser les dones pageses la icona principal de la Fira, en aquesta ocasió la imatge central té com a punt de partida una fotografia antiga d’homes fent feines en el celler.

En aquesta línia, la Fira del Vi comptarà amb un acte d’homenatge a algunes de les persones i institucions que han estat clau en el salt endavant vitivinícola que ha fet la comarca del Priorat al llarg dels darrers 25 anys.

La Fira s’obrirà divendres 3 de maig a la tarda (a partir de les 18 hores) i el dissabte i el diumenge 4 i 5 de maig (d’11 a 21 hores, en horari ininterromput).

tracking