Diari Més

Els residents de La Unión mantenen el pols mentre el càmping es buida

Els veïns decideixen, en assemblea, constituir-se com a comunitat de veïns per fer front al pagament dels subministraments

El càmping ja s'està desmantellant.

Els residents de La Unión mantenen el pols mentre el càmping es buidaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les famílies que viuen durant tot l’any al càmping La Unión de Salou han decidit constituir-se com a comunitat aquest matí en assamblea.

Aquesta és la primera mesura que han pres després que la majoria de campistes fixos hagin decidit quedar-s’hi com a ocupes a l’establiment turístic a partir del dia de tancament del càmping que, segons va anunciar la gerència de l’empresa, és avui. Mentre se celebrava l’assemblea aquest matí, diversos operaris continuaven les tasques de trasllat dels mòduls que són propietat del càmping. En definitiva, començaven a buidar les instal·lacions.

«De moment ningú ha vingut a fer-nos fora. Ells continuen desallotjant els mòduls i nosaltres, que no volem marxar, hem decidit que ens constituirem com a comunitat», explicava Juan Espinosa, un dels campistes fixos que, tot i viure a Sant Boi de Llobregat, ha tornat a la seva caravana on romandrà indefinidament «fins que es resolgui aquesta situació». «Fa quinze anys que tenim la caravana al càmping, jo puc endur-me-la. Però tenim molts amics aquí i els volem fer costat», afegia Espinosa.

Els residents del càmping La Unión de Salou creuen que constituint-se com a comunitat de veïns tindran més força a l’hora de reivindicar els seus drets i, d’altra banda, podran fer front a les despeses en el cas que els propietaris deixin de pagar els subministraments de serveis i els tallin la llum i l’aigua.

Els propietaris del càmping va comunicar a les famílies que hi viuen tot l’any que el dia 28 de febrer –avui– l’equipament tancava portes després de 35 anys de funcionament al carrer Pompeu Fabra de Salou. Els empresaris afirmen que la morositat per part d’un percentatge alt de campistes ha abocat el càmping a tenir problemes econòmics i a no poder fer front a les inversions que són necessàries per posar-lo al dia.

Imatge d'un grup d'afectats.

Els residents de La Unión mantenen el pols mentre el càmping es buidaOlívia Molet

tracking