Diari Més

Societat

Vint famílies es resisteixen a marxar del càmping La Unión de Salou tot i que tanqui

La propietat tancarà el recinte dijous i la majoria de residents tenen previst quedar-s’hi

Una de les famílies afectades pel tancament del càmping.

Vint famílies es resisteixen a marxar del càmping La Unión de Salou tot i que tanquiOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 21 de les 26 famílies que viuen tot l’any al càmping La Unión de Salou tenen previst quedar-s’hi tot i que l’establiment turístic tancarà portes aquest dijous, 28 de febrer, després de 35 anys en funcionament. El passat 11 de febrer, la propietat del càmping els va comunicar la seva intenció de no tornar a obrir la pròxima temporada i els instava a abandonar les instal·lacions en menys d’un mes. Molts, però, fa més de deu anys que hi viuen i és l’única residència de què disposen. Tot i que el gerent del càmping La Unión els va oferir algunes alternatives, la majoria de famílies tenen clar que es quedaran d’«ocupes» a partir de dijous.

«Ens ofereixen 1.800 euros per marxar, però es queden amb el mòdul i la caravana, però molts no estan disposats a acceptar. Hi ha gent que espera cobrar tot el que van pagar per avançat», diu un dels residents del càmping. Alguns propietaris de mòduls han fet inversions al llarg dels molts anys que fa que hi viuen, com ara fosses sèptiques, i no volen abandonar-lo.

Les famílies que es resisteixen a marxar del càmping tenen clar que ni els poden fer fora ni els poden tallar els subministraments. «Hi ha famílies que tenen nens molts petits. A banda d’això, el que no pot ser és que, si ja a l’octubre tenien clar que no tornarien a obrir el càmping, ens avisin quan falta menys d’un mes», afirma el resident.

Segons un dels propietaris del càmping La Unión ha estat l’alta morositat que registren entre els fixos i la impossibilitat d’invertir en les instal·lacions, per posar-les al dia han estat les raons que els obliguen al tancament d’aquest establiment turístic ubicat al carrer Pompeu Fabra de Salou. De fet, es van oferir diverses sortides als campistes fixes, com ara buscar-los un altre càmping on traslladar les seves caravanes i pagar el trasllat o bé ajudar-los a vendre-les, així com la compra dels mòduls o 'mobile home'. «Però els mòduls no els vol cap altre càmping i els que hi vivim en aquest tipus de residència no podem traslladar-nos a un altre establiment», afirma un dels afectats.

Els campistes residents han convocat una nova assemblea per dijous, el mateix dia del tancament a la qual assistiran membres de la Plataforma de Afectados por la Vivienda Pública y Social (PAVPS).

tracking