Diari Més

Els ocupes d'Hort de Pau finalitzen la vaga de fam en aconseguir el padró

La mare d’un nadó ha estat onze dies sense menjar i va haver de ser atesa dos cops pel SEM

Els ocupes i simpatitzants, un cop assolit l'empadronament a Altafulla, ahir a la plaça del Pou.

Els ocupes d'Hort de Pau finalitzen la vaga de fam en aconseguir el padróCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mireia, la mare d’un nadó de vuit mesos, ha aconseguit que l’empadronin a la casa que, juntament amb la seva parella, ocupen al carrer dels Catúfols d’Altafulla, a la zona d’Hort de Pau. Aquesta família i la resta d’ocupes –onze cases i una vintena de persones– fa mesos que reclamaven a l’Ajuntament que els permetessin empadronar-se tal com dicta la llei, però informes de la Policia Local desaconsellaven fer-ho ja que, deien, havien fet diversos patrullatges i no havien vist la mateixa gent vivint en aquests domicilis abandonats. Els ocupes, per contra, asseguraven que aquests informes estaven «falsejats».

Arran de la negació de l’empadronament, dos ocupes van iniciar el 15 de febrer una vaga de fam a la plaça del Pou, a les portes de l’Ajuntament d’Altafulla. Finalment, ahir, administratives de la corporació municipal els van permetre tramitar la sol·licitud d’empadronament i els van donar fins i tot una còpia per poder començar a fer ús dels serveis al municipi, especialment pel que fa als serveis sanitaris però també poder contractar llum i aigua.

Tot i que l’empadronament ja estigui en tràmit –de moment, tan sols d’aquesta família– la part superior del carrer dels Catúfols, la zona ocupada, continua sense disposar dels subministraments, després que el mateix dia 15 els tallessin la llum. Pel que fa a l’aigua, feia ja mesos que funcionaven a base de garrafes. L’empadronament no resoldrà aquesta situació immediatament, però hi ajudarà ja que era un dels requisits per contractar-ho. Ara mateix continuen necessitant bombones de càmping gas i càmping llum. El campament muntat a les portes de l’Ajuntament, doncs, es va acabar desmuntant ahir a la tarda i la vaga de fam es va acabar un cop signat el document. La mare del nadó va haver de ser atesa en dues ocasions, durant els darrers dies, per part del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que va haver de desplaçar-se al lloc un cop van avisar-los i traslladar la mare a l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona. Els mateixos professionals sanitaris li van recomanar que desistís en la vaga de fam per les complicacions que podria tindre.

D’aquesta manera tanca aquesta part de la polèmica relacionada amb els ocupes, que continuen exigint, juntament amb els veïns, resoldre la canalització de les aigües fecals que provoca problemes d’insalubritat a la zona.

tracking