Diari Més

Empresa

Covestro augmenta el dividend després d'un rendiment sòlid durant el 2018

Les vendes del grup van créixer fins els 14.600 milions d’euros en el mateix període

Imatge de les oficines de Covestro, que estan ubicades al terme de la Canonja.

Covestro invertirà 200 milions a la seva factoria de Vila-secaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Covestro ha generat excel·lents resultats en 2018 tot i les creixents dificultats de l’any. Els volums bàsics van augmentar un 1,6% i les vendes del grup un 3,4% fins arribar als 14.600 milions d’euros. Després d’un quart trimestre més feble, Covestro no ha pogut aconseguir els resultats de l’any passat, marcat per un entorn de mercat positiu. Tot i el descens dels preus de venda i a la disminució dels marges en el segon semestre, Covestro va generar un Ebitda de 3.200 milions d’euros, un 6,8% per sota de l’any rècord de 2017. El resultat net va registrar una xifra de 1.800 milions d’euros (-9,3%). En base a aquest rendiment del negoci, Covestro preveu augmentar el dividend al voltant del 9% fins als 2,40 euros per acció (any anterior 2,20 euros). «La demanda dels nostres materials d’alta tecnologia es manté intacta. Això suposa una base sòlida per al nostre creixement rendible a llarg termini, sobretot en un entorn cada vegada més difícil», va explicar Markus Steilemann, CEO d’Covestro. «Durant 2018 vam llançar importants iniciatives estratègiques per promoure activament aquesta trajectòria de creixement. Entre elles cal esmentar les inversions en segments de negocis específics amb un potencial de demanda per sobre de la mitjana així com un major focus en l’eficiència», afegia.

En un any inestable, Covestro també ha lograt resultats sòlids en altres indicadors clau en 2018. El flux d’efectiu lliure operatiu (FOCF) va disminuir fins als 1.700 milions d’euros a causa de l’augment de les inversions. La rendibilitat del capital emprat (ROCE) es va situar en el 29,5%, i supera la mitjana multianual. El deute financer net va romandre en un nivell baix de 348 milions d’euros al final de l’exercici 2018. «L’any 2018 ha estat un bon any per Covestro, tot i que vam tenir un fort començament d’any i en conjunt no arribem nostre any rècord de 2017», va dir Thomas Toepfer, director financer de Covestro (CFO).

Covestro preveu un creixement dels volums bàsics amb un percentatge d’un dígit en el rang baix o mitjà per al conjunt de l’any 2019. S’espera que el flux d’efectiu lliure operatiu (FOFC) se situï entre els 300 i 700 milions d’euros, mentre es preveu que el ROCE creixi entre un 8% i un 13%. A causa de la major pressió competitiva Covestro pronostica un ebitda d’entre 1.500 i 2.000 milions d’euros. En el primer trimestre de 2019 s’espera que l’ebitda se situï en uns 440 milions d’euros.

tracking