Diari Més

Política

Primàries tria llista a Cambrils, Reus, Calafell i el Vendrell

Un exalcalde de la capital del Baix Penedès serà cap de llista

Teresa Recasens va ser la cap de llista més votada a Cambrils.

Primàries tria llista a Cambrils, Reus, Calafell i el VendrellPrimàries Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte diversos locals de Cambrils, Reus, Calafell i el Vendrell van acollir les votacions de les Primàries per escollir els llocs de la nova llista independentista en aquests municipis. Aquests són els únics que, al Camp de Tarragona, van secundar la crida feta per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per impulsar candidatures unitàries independentistes amb llistes obertes votades per primàries. A banda, també hi ha Tarragona, que va allargar el termini perquè més persones se sumessin al projecte.

Al municipi on hi va haver més participació va ser el Vendrell, on 351 persones inscrites van optar per Josep Maria Llasat –exalcalde del municipi pel PSC l’any 1994 en substitució de l’actual batlle, Martí Carnicer– i un total de 464 persones van anar a votar –60 de les quals telemàticament. Per ordre, els altres escollits van ser Jordi Pell, Josep Mañé, Anna Solé, Lourdes Garcia, Òscar Pitarch, Josep Pérez, Josep Bové, Tomàs Trillas, Sílvia Dalet, Pedro Muñoz, Jesús Velasco i Anna Pardo.

Segona en participació va ser Reus. Lluís Pallejà es va imposar amb 190 vots dels 357 vàlids.La resta de candidats, per ordre, van ser Jordi Pouget, Lluís Agustench, Úrsula Subirà, Biel Ferrer, Ester Cabré, Anna M. Sugranyes, Josep M. Berga, Eduard Prats, Pilar Garcia, Mariona Ferrer, Maria José Cerdán, Carles Borrull, Jaume Garriga i Manel Fort.

Pel que fa a Cambrils, Teresa Recasens va ser escollida cap de llista amb 118 vots. La segueixen Josep Maria Riba, Albert Oller, Núria Buira, Àngel Cabré, Froilan Olesti i Manel Sanchez.

I la de Calafell també serà una dona –Sara Viñas, amb 69 vots–, seguida de Roger Arús, Marc Casellas, Rita Bocca, Pilar Bella i Joan Lluís Parra.

Xavi Fornell, organitzador de les Primàries a Calafell, destacava ahir que «la participació és sorprenent, més de la que ens pensàvem, han votat vuitanta persones i normalment a Calafell en unes primàries hi votarien deu o vint màxim». En aquest sentit creuen que «hi ha força gent disposada a canviar el sistema polític» després que els partits sobiranistes hagin ignorat la seva crida a construir una candidatura unitària amb unes primàries obertes.

En tots aquests municipis, si no canvia la situació, la candidatura impulsada per Primàries serà la quarta amb plantejaments sobiranistes que concorrerà a les eleccions municipals del 26 de maig.

A partir d’ara, aquestes noves candidatures treballaran en un procés participatiu per elaborar un programa electoral. Altres poblacions catalanes que ja han triat els seus candidats anteriorment, com ara Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Terrassa, ja fa setmanes que ho estan fent.

tracking