Diari Més

Cultura

La Sagrada Família acollirà una representació del Misteri de la Selva

L’obra celebra enguany quaranta posades en escena

Pla general dels actors i membres del cor en un dels assajos de la representació del Misteri de la Selva.

Misteri de la Selva, Selva del CampACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sagrada Família de Barcelona acollirà el 22 de setembre una representació íntegra del Misteri de la Selva, la representació del drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Des de l’any 1980 l’obra es representa ininterrompudament a l’església de Sant Andreu Apòstol de la Selva del Camp. Aquest any, el Misteri arriba a les quaranta representacions i el col·lectiu ho celebrarà amb canvis, una exposició i activitats diverses durant tot l’any. Fins ara, el Misteri de la Selva mai no s’havia representat sencer a la capital catalana.

La Representació de l’Assumpció de Madona Santa Maria és el primer text complet d’un drama o misteri assumpcionista català, anterior al misteri de València (fragmentari), del primer terç del segle XV, o al misteri d’Elx.

Durant els darrers anys, el Misteri s’ha representat íntegrament a Tarragona (1988 i 1992), Elx (1990), Mallorca (2014), Roma (2000) i Jerusalem (2007). Aquesta serà la sisena vegada que surt més enllà de l’església de Sant Andreu Apòstol per ser representat amb tot el repertori tradicional.

tracking