Diari Més

Cultura

El Castell de Vila-seca serà un centre expositiu d'art contemporani

L’equipament ha obert les portes després de ser objecte d’una important rehabilitació

El president del Patronat de Turisme, Pere Segura, en una visita de les jornades de portes obertes.

El Castell de Vila-seca serà un centre expositiu d'art contemporaniOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Castell de Vila-seca serà, a partir del mes de juny, una seu expositiva d’art contemporani català. Ho farà de la mà d’una fundació, de la qual oficialment encara no se n’ha revelat el nom, però que ja s’apunta que seria la Fundació Vila Casas.

«El Castell acollirà una de les col·leccions de pintura contemporània catalana més important del país», avançava divendres passat l’alcalde Josep Poblet, assenyalant que aquest mes de març es farà la signatura oficial del conveni, i llavors es farà la confirmació pública d’aquest nou aliat. Poblet ho va explicar en el marc de les jornades de portes obertes que s’estan duent a terme per mostrar el Castell, que ha estat objecte d’una important rehabilitació després que l’Ajuntament el comprés l’any 2005. El mateix alcalde va explicar que la rehabilitació del Castell era un «objectiu», però no una «prioritat», i que s’ha trigat catorze anys a tenir-la enllestida perquè s’ha anat fent a mesura que s’anava tenint el finançament per dur-la a terme.

El projecte de rehabilitació ha suposat una despesa de prop de quatre milions d’euros, i ha consistit en la substitució de les cobertes, la conservació i restauració de les façanes, el condicionament del jardí i una rehabilitació integral de l’interior amb l’objectiu de convertir l’edifici en un equipament polivalent. Així, a la planta baixa s’ha incorporat una sala d’actes amb capacitat per a cent persones. A les plantes primera i segona s’han condicionat dos grans espais per a les funcions expositives, així com sales de treball i sales de reunions. Tot plegat s’ha fet respectant i restaurant elements propis del castell, com ara vidrieres i elements estructurals i decoratius.

A més d’acollir les exposicions d’art contemporani, que l’alcalde va explicar que serien en rotació contínua, a raó probablement de dues anuals i amb caràcter gratuït, el nou equipament acollirà també un espai d’interpretació on es mostrarà la història del castell. També es preveu donar-li usos administratius.

El Castell de Vila-seca va ser construït durant el repoblament del Camp de Tarragona, al segle XII, per Ramon d’Olzina. Posteriorment va passar a mans de l’Arquebisbat de Tarragona, que al 1680 el va vendre a Joan Kies Helmont, cònsol d’Holanda a Barcelona, i el 1899 el va adquirir Isidre Sicart. La família Sicart el va vendre a l’Ajuntament el 2005.

El Castell es podrà visitar fins al 4 de març.

tracking