Diari Més

Immigració

Torredembarra acull de forma temporal a 170 refugiats que esperen asil

Hi ha famílies amb nens procedents de Geòrgia, Veneçuela, Hondures i d'altres països

Els refugiats s'allotjaran durant diverses setmanes en un hotel de Torredembarra.

Torredembarra acull de forma temporal a 170 refugiats que esperen asilGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 170 persones refugiades han arribat aquest divendres al municipi de Torredembarra per allotjar-se de forma temporal en un hotel. Entre aquests hi ha famílies amb menors procedents, principalment, de Geòrgia, Veneçuela, Hondures i d'altres països. S'espera que estiguin allotjats al municipi durant diverses setmanes.

Segons ha pogut saber Diari Més, la situació de saturació que està vivint Barcelona ha fet que s'estiguin buscant més llocs d'acollida arreu de Catalunya. El dispositiu s'ha organitzat en 48 hores per part de Creu Roja Barcelona.

Aquests refugiats porten entre quatre i sis mesos a Espanya esperant una resposta per part de l'Estat per poder quedar-se o bé a l'espera d'entrar a formar part del Programa Estatal d'Acollida Temporal del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Segons Creu Roja, les sol·licituds d'asil estan tardant entre dos anys i dos anys i mig en resoldre's, mentre que l'entrada al programa del Ministeri costa entre sis i vuit mesos. El Programa Estatal d'Acollida Temporal permet als refugiats quedar-se a Espanya entre un any i mig i dos.

tracking