Diari Més

Vaga 21-F

Talls a les carreteres tarragonines per la vaga del 21-F

Diversos grups de manifestants han tallat l'A-27 a Tarragona, l'AP-7 a l'Hospitalet de l'Infant i a l'Ametlla de Mar i l'N-340 a Camarles, a més dels accessos al polígon de Valls

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga general del 21-F ha començat a primera hora del matí amb talls a les carreteres tarragonines. Des de primera hora del matí diversos grups de manifestants han tallat l'AP-7 a l'Hospitalet de l'Infant i posteriorment a l'Ametlla de Mar, l'N-340 a Camarles i els accessos al polígon de Valls, aquesta darrera acció amb crema de pneumàtics. Per altra banda, un grup de 300 manifestants han iniciat una marxa a les 7 del matí des de l'Imperial Tàrraco i des de les 8 del matí fins les 11h han tallat l'A-27 a Tarragona, concretament l'accés al Port. En aquest punt han estat 500 les persones que participen en aquesta acció de protesta.

Les primeres carreteres que s'han tallat la matinada d'aquest dijous han estat l'AP-7 a l'alçada de l'Hospitalet de l'Infant i l'N-340 a Camarles. A l'Hospitalet de l'Infant la circulació ha estat normalitzada cap a les 8 del matí i el tall s'ha traslladat a l'Ametlla de Mar, on hi ha hagut un carril tallat fins prop de les 9h. Les actuacions de protesta també s'han fet visibles a l'N-340 a Camarles, on també s'ha tallat fins la mateixa hora un carril en ambdós sentits de la marxa.

Per altra banda, des de bon matí també s'han tallat els accessos al polígon de Valls. Per fer-ho, els manifestants han cremat pneumàtics. També s'han fet talls de poca durada a Altafulla.

Pel que fa a Tarragona ciutat, un grup de 300 persones han iniciat una marxa poc després de les 7 del matí des de la Imperial Tàrraco. En aquest punt han tallat el trànsit durant deu minuts i després han començat un recorregut que ha passat, entre d'altres punts, per l'Avinguda Roma i l'Avinguda Ramón y Cajal. Els manifestants, encapçalats per una pancarta on es pot llegir «Alcem-nos. Des del primer dia del judici aturem-ho tot», s'han dirigit a l'N-340, on han tombat alguns contenidors i s'han reunit amb un grup de prop de 200 persones més. Posteriorment han anat fins a l'A-27, a l'accés al Port de Tarragona, el qual ha quedat tallat.

Fins l'accés al Port s'hi han dirigit unitats de l'ARRO dels Mossos d'Esquadrai ha hagut una picabaralla entre els agents i els manifestants, ja que intentaven col·locar tanques per prohibir el pas als camions de mercaderies i els Mossos els ho han impedit. De fet, cap a les 9.30h, els agents han reobert un dels carrils de sortida. Els concentrats, que han repetit cants com 'No és un judici, és una farsa' o 'Llibertat presos polítics', han optat per seure davant dels agents o agafar-se dels braços per fer resistència. Els antiavalots han intentat fer moure els que estaven a terra, però han acabat desistint. Cap a les 11 el tall s'ha aixecat i els manifestants s'han dirigit, passnt per la T-11, a la concentració convocada a les 11.30h davant la subdelegació del govern a Tarragona.

Imatge dels Mossos davant el tall de l'A-27 a Tarragona.

Talls a les carreteres tarragonines per la vaga del 21-FGerard Martí

Prop de 500 manifestants tallen l'A-27 a Tarragona, concretament l'accés al Port.

Talls a les carreteres tarragonines per la vaga del 21-FGerard Martí

Imatge dels manifestants concentrats a la Imperial Tàrraco.

Talls a les carreteres tarragonines per la vaga del 21-FGerard Martí

Els manifestants han tombat contenidors al mig de l'N-340 a Tarragona.

Talls a les carreteres tarragonines per la vaga del 21-FGerard Martí

La marxa de Tarragona també ha passat per Ramón y Cajal.

Talls a les carreteres tarragonines per la vaga del 21-FGerard Martí

Els Arro han fet acte de presència al tall de l'A-27 a Tarragona.

Talls a les carreteres tarragonines per la vaga del 21-FGerard Martí

tracking